Unicornia-elokuva Oskari-kilpailuun

Lyhytelokuva. Ruoveden lukion opiskelijoiden tekemä lyhytelokuva Unicornia–Yksisarvinen on päässyt mukaan Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla järjestettävään Oskari-kilpailuun. Kilpailuun osallistui noin 200 elokuvaa, joista 19 elokuvaa pääsi loppukilpailuun.

Unicornia on komediallinen tarina reippaasti karrikoidusta biologiantunnista, unesta joka vie katsojan Unicorniaan ja tulevaisuuden biotalouden visioihin. Aihe on erittäin ajankohtainen ilmastonmuutos. Elokuvan ovat tehneet: Roosa Koivumäki, Emma Rae, Matilda Rentto, Milla Saarakkala, Senni Tanttari, Sanni Tamminiemi, Silja Isosaari.

Unikornia osallistuu Oskari-kilpailun yläkoulujen kilpasarjaan numerolla 7. Kilpasarjojen elokuvat voi käydä katsomassa osoitteessa http://www.kulttuurivalve.fi/sivu/fi/elokuvakoulu/oskari/. Sivuilla voi myös äänestää omaa suosikkielokuvaansa. Yleisöänestys päättyy 12. marraskuuta. Tuomaristo valitsee Oskari-ehdokkaista kuusi elokuvaa, jotka palkitaan Kulttuuritalo Valveella Oskari-gaalassa perjantaina 16. marraskuuta.  Gaalassa palkitaan myös yleisöäänestyksen suosikkielokuva.

Unicornia-Yksisarvinen vieraili lokakuun alussa elokuvafestivaaleilla Italiassa. Lukion opiskelijoiden ja opettajien sekä Pirkanmaan elokuvakeskuksen yhteisenä projektina tehty lyhytelokuva esitettiin Italiassa lyhytelokuvien sarjassa.
   Unicornian varsinainen ensi-ilta on Tampereen lyhytelokuvajuhlilla ensi tammikuussa. Se esitetään siellä Roskapätkät-näytöksessä. .

Julkaistu 31.10.2018 14:11