E-urheilu ja eläinlääketieteellinen painotus houkuttelivat lukioon

Uudet linjat. Ruoveden lukiossa viriteltiin syksyllä uusi elektronisen urheilun painotus. Opiskelijat löytyvät koulukeskuksen kellarikerroksesta, jossa keskitytään tietokonepeleihin tosissaan, mutta iloisella mielellä.

– Tästä voi tulla järkyttävän hyvä, kertoo odotuksistaan ekaluokkalainen Otto Selkee.
– Meillä on hyvä, tiivis porukka. Koneet on tykit. Hiiretkään ei ole huonot, mutta ei sitä, mihin on tottunut. Yhteys on kymmenen kertaa parempi kuin kotona, kuvailee Olli Laaka.

Torstai-iltapäivänä tiedossa oli ensimmäinen kerta pelivalmennusta, mitä pojat odottivat innolla. Ruovesiläiset saavat pelatessaan korvanapin kautta yksityisopetusta kokeneilta valmentajilta: Christian Joutsenvuori ohjaa Counter-Strike Global Offensivessä eli CS:ssä ja Leevi Vaikkola Overwatchissa eli OW:ssä.

Seuraavana päivänä pojat viestittivät, että valmentaja vaikutti pätevältä ja uutta tietoa oli tullut paljon.

Linjan ohjaaja Tanja Kuokkanen vahvistaa, että Ruovedellä on Kajaanin ohella maan ainoa lukio, jossa on kyseinen painotus. Mukaan hyväksyttiin viisi ruovesiläispoikaa, sillä pilotoivaa linjaa ei vielä edes markkinoitu muualle.

Opiskelijat käyvät normaaleilla lukiotunneilla, minkä lisäksi heillä on valitsemansa tietokonepelin valmennusta yhtenä iltapäivänä viikossa. He voivat osallistua myös urheiluvalmennuslinjan muiden lajien kursseihin.

Olli Laaka ajatteli menevänsä lukioon, kun kerran vanhemmat sitä toivoivat. Kun e-urheilulinjaan tutustumisen ilta koitti, ajatukset kirkastuivat:
– Sain ison buustin. Halusin tulla tänne, hän sanoo painokkaasti.

Pitkän matematiikan valinnut Joni Eräpalo iloitsee siitä, että e-urheilun takia opinnot sisältävät muutakin kuin pelkkää pänttäämistä. Miska Michelssonille linja oli ykkösvaihtoehto hyvän kaveriporukan takia.

Myös rehtori Simo Sinervo on tyytyväinen sekä e-urheilun että toisen uuden painotuksen, eläinlääketieteellisen, alkutahteihin.

Eläinlääketieteellinen  lukio-opetus houkutteli viisi ruovesiläistä, ja kuusi muutti tänne opintojen takia kauempaa.

Kotikuntansa lukion valinneet Anni Järvinen ja Satu-Maria Käkelä ovat linjan kokonaisuuteen tyytyväisiä. 

Opiskelijoista moni tähtää eläinlääkäriksi, näin myös Satu-Maria, jonka ykköshaaveena on kuitenkin patologi ihmislääketieteen puolella. Anni tahtoisi lähteä opiskelemaan Tarttoon eläinlääkäriksi, mutta ei ole haudannut taidehaavettaankaan.
– Haluan opiskella ulkomailla, Anni summaa.

Viime torstaina ohjelmassa olivat laskuharjoitukset linjan vastuuopettajan Heidi Harjulan johdolla. Yhtälöitä ratkovat Anni ja Satu-Maria tankkaavat samalla välipalaa, sillä päivä on pitkä.

Se alkoi tavallisilla lukiotunneilla, jatkui puolen päivän jälkeen eläinlääketieteellä ja vielä tämän jälkeen kolmelta valinnaisella liikunnalla. Ratsastustunnit venyttävät Satu-Marian iltaa tallilla kahdeksaan asti.

Alkusyksystä ohjelmassa on ollut ainakin hevosen ruumiinavaukseen osallistuminen Ylöjärvellä ja anatomiaa englanniksi. Marraskuussa luvassa on valvontaeläinlääkärin ja maitotilallisen vierailut ja myöhemmin hevoskirurgi. Osasta opintoja vastaa Tarton yliopisto, jonka luentoja seurataan Skypen välityksellä Ruovedellä ja myöhemmin paikan päällä Virossa. 

Vaikka lukion linjan nimi viittaa eläimiin, opinnot sisältävät myös ihmislääketieteen kursseja. Anni Järvinen kiittää sitä, että lukiossa saa yliopiston alan pääsykokeisiin valmistavat kurssit ilmaiseksi, kun ne muualta ostettuna maksaisivat satoja euroja.

Seinäjokelainen Aada Leppälä tähtää lukion jälkeen Helsingin eläinlääketieteelliseen. Hänestä Ruoveden opinnot ovat vastanneet odotuksia.
– Olen iloinen, että valitsin tämän. Meillä on mukava porukka, miettii Aada odotellen vielä oman hevosensa saapumista Ruoveden Ratsutallille.

Lue koko juttu 31.10. Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 31.10.2018 16:01