Koira kuin ihmisen ajatus

Lemmikkikuvakilpailu. Ruovesi-lehden lukijat äänestivät lemmikkikuvauskilpailun voittajaksi iloisesti hymyilevän hattupäisen Elisa-koiran. Äänimäärä oli selkeästi muita kuvia suurempi jo heti alussa ja koira piti johtoasemansa loppuun asti.
Elisan omistaja Niina Dahl kertoo, että hän on adoptoinut Elisan Romaniasta. Lapualla asuva perhe sai Elisan huhtikuussa. Elisa on arviolta kolme vuotta.
– Näin Elisan ensimmäistä kertaa Facebookissa ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä!
Niina Dahl kertoo, että Elisa oli heti heille tultuaan sisäsiisti, vaikka oli ollut katukoirana.
– Se tiesi heti talon tavat ja oli kuin aina olisi täällä ollut, kotiutuminen kävi niin vaivatta. Ei voi sanoin kuvata, kuinka ihana! kuin ihmisen ajatus, ja viisas!

Kilpailuun lähetetty kuva Elisasta oli otettu heinäkuussa, kun perhe lähti käymään mummolassa Ruovedellä. Niinan 11-vuotias tytär Silja Dahl oli laittanut Elisan päähän oman hattunsa. Niina tuumasi heti, että nyt täytyy ottaa kuva.
Kuvakilpailun Niina näki Ruovesi-lehden Facebook-sivulla. Ruovedellä asuvalle äidilleen Leena Dahlille hän ei kertonut osallistuneensa, vaan halusi yllättää.
Elisa on myös äidille tärkeä.
– Muistan, kun mentiin ensimmäisen kerran näyttämään Elisaa äidille. Elisa oli siellä kuin kotonaan ja oli kuin olisi äidin kanssa aina ollut. Kavereita oltiin saman tien ja äiti hemmottelee vähän liiankin kanssa Elisaa.

Niina Dahlilla on Silja-tyttären lisäksi Mikael-poika, joka täyttää juuri neljätoista ja avomies Jussi Kurunsaari. Lisäksi perheessä on runsas määrä nelijalkaisia perheenjäseniä: kolme koiraa ja viisi kissaa.
– Luku on tällä hetkellä pieni, sillä kesällä menetin neljä eläintä syövälle. Tämä on ollut todella raskas vuosi, Niina Dahl kertoo.
Hän sanoo olevansa yhden naisen eläinsuojeluyhdistys.
– Lapsesta lähtien kohdalleni on osunut hylättyjä kissoja ja koiria ja niitä olen pelastanut. Olen adoptoinut kaikkiaan kuusi koiraa. Kaksi ensimmäistä Virosta ja neljä Romaniasta.
Eläimet ovat hänelle kuin omia lapsia, rakkaita ja tärkeitä.
– Hylätyt ja rescue-eläimet ovat minulle kaikki kaikessa, minun juttuni.

Myös Molla ja Hani palkittiin

Koska lemmikkieläinkuvakilpailu sai niin suuren suosion, päätimme toimituksessa jakaa tuotepalkinnot myös äänestyksessä toisen ja kolmannen sijan saajille.
Toiseksi eniten ääniä Ruovesi-lehden kilpailussa sai kissa, joka kurottaa käpälällään maitoa kannusta. Omistajat ovat Ritva ja Heimo Pirttijärvi. Ritva kertoo Molla-kissan keksineen maidon kannussa isänpäivän kahvipöydässä ja ottaneen siitä monta kertaa maistiaisia.
– Ehdittiin ottaa sitä videollekin.
Kolmanneksi kisassa tuli Hani-koira, virallisesti Mighty titan´s Honest. Omistaja Tanja Maijala kertoo koiran olevan jo 10,8-vuotias ja tottuneen kuvaamiseen.
– Hän rakastaa olla kuvattavana ja on selvästi tietoinen, kuinka olla edukseen valokuvissa.

Parhaan kuvan äänestämiseen osallistui kaikkiaan 183 henkilöä. Heidän joukostaan arvottiin onnekas, joka saa myös Ruovesi-lehden tuotepalkinnon. Onni suosi Virve Vainiota. Ruovesi-lehden toimitus onnittelee kaikkia voittajia!

Julkaistu 05.12.2018 14:53