Harri Tastula on vuoden Niilo

Ruoveden Teatteriyhdistyksen Niilo-tunnustuksen sai kesällä Vuoden noidaksi valittu Harri Tastula. Ensimmäistä kertaa molemmat palkinnot osuvat samalle henkilölle samana vuonna.
– Arvostan molempia palkintoja korkealle, Tastula sanoo.


Äänestäjät luonnehtivat Tastulaa pitkän linjan monipuoliseksi teatterilaiseksi, joka on kunnostautunut niin näyttelijänä ja kulisseissa kuin myös yhdistyksen puheenjohtajana. Eräs äänestäjä tiivisti näkemyksensä näin: ”Harri Tastula on mies, joka tekee kaikkensa teatterin eteen näyttämöllä, kulisseissa sekä näyttelijöiden kanssa. Kuka olisikaan ansainnut Niilon paremmin kuin jokapaikanhöylä ja aina niin kannustava ja iloinen Harri.”


Teatteriharrastuksen Tastula aloitti vasta kolmissakymmenissä, mutta musiikki on synnyinseudulla Kaustisella tarttunut jo äidinmaidossa.
Teatteriin hän lähti puolivahingossa 1990-luvulla Kaustisella. Näytelmäpiirin vetäjä Kai-Eerik Känsälä pyysi mukaan näytelmään, johon tarvittiin miehiä. Ensimmäinen teos oli porukan itse kirjoittama hupailu miehestä, joka hullun lehmän taudin riehuessa sekoitti krapulan oireet tähän uutisaiheeseen.

Julkaistu 19.11.2014 11:03