Vyön kiristäminen tuottaa jo tulosta

Talous. Ruoveden kunnan tämän vuoden tulos saattaa hyvässä lykyssä olla reippaasti plussalla. Talousjohtaja Janne Vainikaisen mukaan muutos vuoden alun näkymiin on huomattava.

Tämän vuoden alussa Ruoveden kunnalla oli kattamatonta alijäämää 3 miljoonaa euroa. ja talousarviolaskelmat oli tehty 1,1 miljoonan alijäämäiselle budjetille.
Syyskuussa toiseen kertaan hyväksytty talouden tasapainotusohjelma laittoi laskelmat uusiksi. Kaikille osastoille annettiin uudet budjettiohjeet. Ensi vuoden talousarviota tehtäessä miinusta oli budjetissa enää 100 000 euroa. Kun siihen lasketaan Ruovedelle viime viikolla myönnetty valtionosuuden korotus ja Virroilta tulossa oleva maksujen palautus, kunnan tulos saattaa vuoden lopussa olla plussalla jopa lähes miljoonan.

Vuoden 2015 talousarvio on tehty tiukalla seulalla. Ruoveden kunnan budjetin toimintakulut ovat 34,9 miljoonaa euroa (tänä vuonna 35,7 milj.). Kaikkien osastojen menoja karsitaan.
Verotuloja arvioidaan ensi vuonna kertyvän 16,5 miljoonaa euroa. Valtionosuuksia saadaan ensi vuodelle noin 13,8 miljoonaa euroa. Se on noin 300 000 euroa vähemmän kuin tänä vuonna. Vuoden 2015 talousarvion loppusumma on 349 462 euroa positiivinen.
Ensi vuonna investoidaan 1,6 miljoonalla. Suurimpana on Tyynelän remontin loppuun saattaminen.

Ruoveden kunnanhallitus käsitteli ensi vuoden talousarviota kokouksessaan maanantaina. Talousarviosta päättää 15. joulukuuta kokoontuva kunnanvaltuusto.

Lue aiheesta lisää paperi- tai näköislehdestä.

Julkaistu 02.12.2014 18:49