Alvari kierrättää tuolit ja lamput

Huonekalukirppis. Kuparille hohtava kattolamppu 2 euroa, vaalea nahkainen nojatuoli 10 euroa, koivuun sävytetty pyöreä sohvapöytä 5 euroa – näillä hinnoilla jonkun hylkäämät huonekalut eivät kauan kaipaa uutta kotia. Tuolit ja pöydät odottelevat hakijaansa Alvariksi ristityssä huonekalujen kierrätyksessä, joka on muuttanut työpaja Amandasta muutama sata metriä entiselle palolaitokselle.

Huonekalujen lisäksi Alvarissa on paikka tarpeettomiksi käyneille, mutta hyväkuntoisille lastenvaunuille, matoille ja urheiluvälineille. Mitään käyttökelvotonta kierrätykseen ei kannatakaan kärrätä, vaan sen paikka on jäteasemalla.

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja Tuija Roivas-Salkosalo kertoo, että lähes kaikki kierrätyksen lahjoitetut sängyt ja patjat on ostettu. Näiden lisäksi asiakkaat kyselevät erityisesti ruokapöytiä ja -tuoleja, nojatuoleja, hyllyjä, lipastoja, kaappeja, suksia ja sauvoja sekä valaisimia.

Alvaria pyörittää viiden hengen porukka kuntouttavasta työtoiminnasta. Muuttokuorma vietiin puukoulun piha-aitasta Ruovedentie 70:een jo loppusyksystä.

Talolla on värikäs historia, sillä paloaseman lisäksi siellä ovat olleet ainakin nuorisotilat ja työvoimatoimisto. Harrastajia on riittänyt niin valokuvauskerholaisista, bändiläisistä, metallipiiriläisistä, korukivien hiojista kuin radioharrastajista.

Julkaistu 26.02.2015 11:06