Naperot heinäkuussa hutunkeittoon

Leiri. Melkein vatsanpohjassa asti kihelmöi iloisesta jännityksestä, niin Ruoveden Pirkkojen pesäpallojunnuilla kuin Paula Ringillä. Millään ei malttaisi odottaa heinäkuun loppua ja Naperoleiriä.

Ruovedellä 21.–24. heinäkuuta järjestettävän valtakunnallisen pesäpalloleirin suosio on ollut ennennäkemätön. Leirin johtaja Paula Rinki kertoo, että ilmoittautumisia ei voida ottaa enää vastaan, sillä noin 1 100 leiriläistä ja 75 tuomaria täyttävät kentät ja majoitustilat.

Tapahtuman päähenkilöt, leiriläiset, ovat alle 10-vuotiaita tyttöjä ja poikia, mutta paikalle odotetaan myös satoja tukijoukkoihin kuuluvia.

Leiri-ilmoittautumisia tuli ensimmäisen viikon aikana 75:ltä F- ja G-ikäisten joukkueelta, kauimmaiset Simosta. Rinki ajattelee, että Ruoveden suosion takana on hyvä sijainti, mutta myös seurojen halu nähdä, miten Pirkat pyörittää pesäpallotoimintaa.

Ruovedellä järjestetään kesän mittaan myös muita valtakunnallisia tapahtumia. Korkeushypyn lajikarnevaalit hypätään kesäkuun lopulla ja volkkariharrastajat kurvaavat Haapasaareen heinäkuussa.

Julkaistu 01.04.2015 10:13