Pesispiirin leirityksestä uutta tehoa omaan pelaamiseen

Kalle Marttila ja Joonas Salmela

Ruoveden Pirkkain pesistoivot Kalle Marttila ja Joonas Salmela ovat olleet kuluvan talven ajan mukana Pesäpalloliiton valmennuskeskusjoukkueen leirityksessä.
Viime syksynä lanseerattu harjoittelukokeilu toimii niin, että alueelliseen porukkaan valitaan testien kautta parisenkymmentä B-ikäistä pesiksen pelaajaa talven yli kestävään leiritykseen. Heistä 13 päämäärätietoisinta, motivoituneinta ja lahjakkainta pääsee mukaan valmennuskeskusjoukkueeseen.


Järjestelmän tavoitteena on lisätä ammattimaista harjoittelua sekä tarjota tasokkaita tapahtumia ja pelejä oman ikäluokan huippujen kesken.
Viikonloppuleiritykset Kuortaneen, Varalan, Tanhuvaaran ja Vuokatin urheiluopistoilla on jo käyty. Valmennuskeskusjoukkueiden lopputurnaus käydään Haapajärvellä huhtikuun lopulla.

Kalle ja Joonas hakivat leiritykseen, koska pesäpallo kiinnostaa. Molemmat pelaavat myös jääkiekkoa RuoSkAn B-pojissa. Lajit on kuitenkin mahdollista sovittaa yhteen, vaikka kaikkiin harjoituksiin ei pääse.
Alueleirejä on ollut kolme. Ensimmäinen oli fysiikkapainotteinen, siellä käsiteltiin myös urheilijan elämäntapoja ja ravintoa. Seuraavat keskittyivät enemmän lajitietoon.
– Ensimmäisenä viikonloppuna ei ollut minulle paljon uutta, sanoo Joonas Salmela.
– Toisessa käsiteltiin paljon enemmän lajiasioita, sain paljon enemmän uutta tietoa esimerkiksi, kuinka Superpesiksessä pelataan.
Kalle on ollut tyytyväinen leirityksen antiin.
– Ensimmäisessä tapaamisessa tuli itselle yllätyksenä, miten monipuolinen ruokavalio urheilijalla pitää olla. Toisessa tapaamisessa opin paljon uusia termejä.
Samassa ryhmässä on nuoria muun muassa Järvenpäästä, Espoosta, Helsingistä, Turusta ja Lahdesta. Pojat sanovat, että mukavaa oli myös tutustua paremmin muiden joukkueiden pelaajiin.
– Moni oli naamalta tuttu peleistä, mutta eihän sitä turnauksissa juuri muuten tutustu.

Julkaistu 01.04.2015 12:21