Rommirusinaa ja rapeita vohveleita

Kioski. Vappu on edennyt Visuveden kääntösillalla puoleen päivään, ja Jätskisiskojen siniraidallisen kioskin luukut ovat olleet auki tunnin verran.

– Eka annos oli rommirusina. Nyt on käynyt jo toistakymmentä asiakasta, laskevat kesäkioskin perustaneet sisarukset Rosa-Maria Järvensivu, 17, Sara-Julia Järvensivu, 15, ja Emilia Nurminen, 15.

Idea omasta kioskista kesätyöpaikkana syntyi jo vuosi sitten, mutta silloin he saivat todeta olleensa liian myöhään liikkeellä.

Kioskirakennus on vuokralla Minetiltä. Sieltä tulevat myös kylmäkuljetuksena viisitoista jäätelömakua. Kioskista tulviva tuoksu on peräisin vohveliraudasta, jolla paistetaan rapeita herkkuja jäätelön alle. Tötteröön tai kuppiin pyöriteltävän italialaisen jäätelön ja maidottomien vohveleiden lisäksi valikoimissa on myös päivittäin vaihtuva erikoiskahvi, karkit ja virvokkeet.

Sisarukset pitävät kioskia auki toukokuun ajan viikonloppuisin. Kesäkuun alusta he kulkevat joka päivä parin kilometrin matkan Visuveden-mökiltä joko polkupyörällä tai skootterilla.

Mikäli kioskinpito lyö leiville, Rosa-Maria säästää ajokorttiin ja autoon. Sara-Julia aikoo New Yorkiin, mutta Emilia ei ole vielä päättänyt, mihin ansiot käyttäisi.

Julkaistu 05.05.2015 16:58