Poliisi: Murhan yritys Jäminkipohjassa

Pirkanmaan Käräjäooikeus on maanantaina 11.5. määrännyt vangittavaksi vuonna 1949 syntyneen miehen todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä, joka tapahtui torstain ja perjantain ( 7-8.5) välisenä yönä Jäminkipohjassa.

Miehen epäillään sytyttäneen naapurinsa talon palamaan. Uhri loukkaantui vakavasti, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Vahingot ovat mittavat. 

Uhri heräsi yöllä pihaltaan kuuluvaan meteliin ja meni ikkunaan katsomaan mitä tapahtuu. Hän havaitsi kertomansa mukaan naapurinsa pihalla tulitikut kädessä ja näki kuinka tämä heitti jotakin nestettä hänen taloonsa. Uhri pääsi pelastatumaan, mutta hänen koiransa menehtyi liekkeihin.

Esitutkinta jatkuu kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla.

Perjantaiaamuna poliisi otti kiinni uhrin naapurin, 1949 syntyneen miehen epäiltynä murhan yrityksestä. Poliisin saaman tiedon mukaan naapuruston välit ovat olleet pitemmän ajan kireät ja kiinniotetun miehen epäillään pahoinpidelleen uhria viime vuoden lokakuussa. Asia on jo edennyt syyteharkintaan.

Uhri on kertonut tunnistaneensa naapurinsa varmuudella pihalla liikkuneeksi ja jotakin nestettä kuistille heittäneeksi mieheksi. Poliisin teknisessä tutkinnassa on selvinnyt, että kuisti on sytytetty tahallaan ja siinä on käytetty apuna ilmeisesti bensiiniä. Epäilty kiistää osallisuutensa tekoon.

Päivitetty 11.5. Epäilty määrätty vangittavaksi.

Julkaistu 10.05.2015 14:09