Lukio-opetus Saskylle

Ruoveden kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina lukiokoulutuksen siirtämisen Sastamalan koulutuskuntayhtymälle ensi vuoden alusta lukien. Teknisesti asia etenee siten, että kunta esittää opetus- ja kulttuuriministeriölle, että Ruoveden kunnan lukiokoulutuksen järjestämislupa peruutetaan ja siirretään Saskylle.

Valtuuston kokouksessa vierailleen kuntayhtymäjohtaja Antti Lahden mukaan Sasky tuo kunnalle ja opiskelijoille paljon uusia mahdollisuuksia.
– Jos vain rohkeutta ja halua riittää, voidaan rakentaa vaikka minkälaisia opintokokonaisuuksia, yhdistelmätutkintoja ja osatutkintoja, Lahti kertoi.
Sasky on Suomen 13:nneksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Ammatillisen koulutuksen lisäksi se järjestää myös yleissivistävää koulutusta.

Ruoveden lukion opiskelijoille opetuksen järjestäjän vaihtuminen tuo uusia näköaloja. Opiskelijat voivat laatia yksilöllisiä opinto-ohjelmia ja suorittaa kaksois- tai jopa kolmoistutkintoja muun muassa vahvan verkko-opetuksen kautta.
Ruoveden lukio on ratsastuspainotteinen ja kolmasosa sen opiskelijoita on ratsastajia. Saskyllä on jo hevosalan ammattikoulutusta ja se hakee myös parhaillaan hevostalouden perustutkinnon koulutuksen järjestämislupaa.

Ruoveden yhteiskoulun lukio muuttaa nimensä valtuuston päätöksellä 1. elokuuta lähtien Ruoveden lukioksi.

Lisää aiheesta paperi- tai näköislehdessä.

Julkaistu 27.05.2015 14:59