Tarjanne toi tullessaan tuulahduksen kesästä

Höyrylaiva. Kesäinen sää ei vielä ole kunnolla saapunut Ruovedelle, mutta sen sijaan eräs varma kesän merkki saapui jo. Höyrylaiva Tarjanteen pillin vihellys kuultiin nimittäin viime keskiviikkona ensimmäistä kertaa tänä kesänä Ruoveden venesatamassa, kun uljas Näsijärven valkokylki lipui laituriin. Paikalle oli saapunut paljon vastaanottajia, joita koleahko sää ei tuntunut haittaavan.

Kun Tarjanteen touvit oli kiinnitetty ja laivan kapteeni Ossi Aho astui maihin, oli vastassa myös vs. kunnanjohtaja Janne Vainikainen Ruoveden kunnan edustajana.

– Tervetuloa Ruovedelle. Nyt on kesä sitten virallisesti avattu, kun Tarjanne saapui ensimmäistä kertaa. Luovutan teille tervetuliaislahjana paikallista leipää ja noitahahmon, joka liittyy meidän perinteisiimme, lausui Vainikainen ja toivotti kapteenille hyvää purjehduskautta.

Kapteeni Aho kiitti tervehdyksestä ja kertoi ensimmäisen purjehduksen Tampereelta Ruovedelle sujuneen ilman vastoinkäymisiä.

– Yhdeksäs kesä on nyt alkamassa ja aina tuntuu yhtä mukavalta tulla tänne Ruovedelle. Tuulta oli matkalla aika lailla, mutta mitään haittaa siitä ei ollut. Laiva on keväällä tehtyjen huoltotöiden jälkeen teknisesti kunnossa, mitään isoja remontteja ei ole tarvinnut edes tehdä. Se on yllättävän hyvin kun ottaa huomioon, että laiva on yli satavuotias.

Kaisu ja Tapio Lehmuskallio Loviisasta olivat ensimmäistä kertaa elämässään risteilemässä Tarjanteella.

– Olemme asuneet koko ikämme meren rannalla ja purjehtineet paljon, mutta tähän asti pelkästään merellä. Olimme pitkään suunnitelleet, että pitää alkaa tutustua sisävesireitteihin ja etenkin vanhoihin laivoihin. Päätimme sitten aloittaa Tarjanteella ja täytyy sanoa, että on ollut hieno kokemus. Hyvä palvelu, hyvät ruoat ja hienot maisemat. Kylmä sääkään ei ole haitannut, kun laitoimme tarpeeksi paljon päälle. Olemme tosi tyytyväisiä ja suosittelemme kaikille! sanoivat Lehmuskalliot.

Varttitunnin pysähdyksen jälkeen Tarjanne jatkoi purjehtimistaan kohti Virtoja.

Julkaistu 05.06.2015 10:03