Pentti Sahille kaksi Pohjoismaiden mestaruutta

Arvokisamitalit. Ruoveden Kanoottipurjehtijoiden meloja Pentti Sahi voitti Turussa toissa viikon lauantaina Pohjoismaiden mestaruuden maratonmelonnassa sarjassa miehet yli 70 vuotta.

Matka oli 16,6 km ja reitti kulki Aurajoessa Turun keskustassa. Toinen mestaruus tuli päivää myöhemmin kaksikoissa yhdessä Helsingin Merimelojia edustavan Unto Elon kanssa.

 Sahin mukaan Aurajoen mataluus ja molemmilta rannoilta kivetyt penkereet tekivät olosuhteista haastavat.

– Vesi velloi joessa pahemmin kuin aallokko järvenselällä. Kanootitkin nostattavat kapeassa ja matalassa uomassa paljon aaltoja, ja seassa kulki vielä moottorivene. Oli se melkoista ristiaallokkoa, joten tarkkana piti olla, kertoi Pentti.

Silti mestaruus tuli varmasti molemmissa sarjoissa. Yksiköissä toiseksi taipui Sahin pari kaksikoista eli Unto Elo. Sahin taakse jäi Elon lisäksi muun muassa ruotsalainen meloja, jota Sahi ei ole aiemmin onnistunut voittamaan.

– Kyllähän tulos jotain suuntaa antoi loppukesän muita arvokisoja ajatellen. Siellä on kovia vastustajia odottamassa.

Kisan jälkeen Sahi sairastui flunssaan, joka saattaa hieman vaikuttaa hänen mahdollisuuksiinsa viikon kuluttua järjestettävissä EM-kisoissa Sloveniassa. Kesän päätavoite on kuitenkin asetettu syyskuun puolivälissä Unkarissa järjestettäviin MM-kisoihin. Välissä on myös kolmet SM-kisat.

Julkaistu 24.06.2015 15:35