Maksukortin kopiointilaite Teollisuustien ABC-asemalla

Kopiointi.  Ruoveden ABC-kylmäasemalta (Teollisuustie 2) on löydetty maksukorttien kopiointilaite. Sisä-Suomen poliisilaitos sai tiedon asiasta perjantaina 26. kesäkuuta kello 11.53, jonka jälkeen laite irrotettiin.
– Rikosilmoituksessa arvioitiin, että laite on ollut paikallaan noin viikon verran, kertoo tutkinnanjohtaja Sakari Tuominen Sisä-Suomen poliisilaitokselta
Ilmoituksen kopiointilaitteesta teki kylmäasemalla asioinut henkilö.
– Korttiaukon ympärille asennettu skimmauslaite oli haljennut ja siksi kortin työntäminen laitteeseen oli vaikeaa, asiakasta alkoi epäilyttää ja hän ilmoitti asiasta poliisille, kertoo Tuominen.

Jos on asioinut Ruoveden Teollisuustien ABC-kylmäasemalla juhannuksen jälkeen, kannattaa ottaa yhteyttä kortin sulkupalveluun ja sulkea kortti.

Jos tilitä on mennyt rahaa, täytyy tehdä rikosilmoitus, jotta asiasta voi reklamoida luottokorttiyhtiölle.
Sakari Tuominen muistuttaa maksulaitteiden käyttäjiä huolellisuudesta.
– Laitteita on todella vaikea havaita. siksi aina kun pin koodia näppäilee, pitää peittää näppäily kädellä tai lompakolla. Ilman pin-koodia kopioija ei voi korttia käyttää.

Ruoveden Osuuspankista kerrotaan, että jos epäilee, että oma maksukortti on kopioitu, tulee ottaa yhteyttä valtakunnallisen sulkupalveluu (puhelin 020 333, mm. Osuuspankin, Nordean, Pop-pankin ja Säästöpankin kortit).

–Yhdistelmä Visa-korti suljetaan palvelun kautta välittömästi ja eikä kortin omistaja ole tämän jälkeen vastuussa väärinkäytöksistä. Samalla uusi kortti lähtee automaattisesti asiakkaalle ja saapuu asiakkaalle 1-2 viikossa. Jos taas käytössä on Visa Electron tai debit-kortti, uusi kortti pitää tilata joko verkkopalvelun kautta tai käymällä konttorissa, kertoo Ruoveden Osuuspankin asiakasneuvoja Tanja Innanen.

Päivitys 6.7. klo 17: Lisätty Osuuspankin ohje sulkupalvelunumeron käytöstä.

Julkaistu 06.07.2015 12:55