Pihlajalahden kesäkonsertissa nautittiin ikivihreistä

Kesäkonsertti. Pihlajalahden hirsisen seurantalon hieno tunnelma ja upea akustiikka tavoittivat jälleen kesäkonsertin yleisön, muusikot sekä vierailevat solistit Eija Ahvon ja Susanna Haaviston. Pihlajalahden Nuorisoseuran järjestämän konsertin orkesteria johti tuttuun tapaan kylän kesäasukas, Jukka Linkola. Pienen lisän konserttiin toi Linkolan lähestyvä 60-vuotissyntymäpäivä, jota samalla juhlistettiin. Rento tunnelma lavalta välittyi alusta saakka yleisölle, jota oli talon täydeltä. 

– Ihan hirveen hienon musiikin on toi kaveri tehnyt, totesi Eija Ahvo viitaten Jukka Linkolan säveltämään kappaleeseen Voi kun ei ois koulua, joka on tehty lasten musiikkinäytelmään Max ja Moritz.

Muutenkin illan ohjelmisto koostui paljolti musikaali- ja elokuvasävelmistä, joita Linkola, Ahvo ja Haavisto ovat vuosien varrella yhdessä esittäneet.
–  On aivan mahtava juttu, että elämässä on näin ihania ystäviä, naiset kiittelivät Linkolaa ja halusivat esittää hänelle syntymäpäivän kunniaksi kappaleen Annetaan lapsille maapallo.
Sen sanat ”Että maailma edes yhden päivän saisi tietää mitä ystävyys on” kuvastivat hyvin illan konsertin tunnelmaa.

Samaa mieltä olivat ensimmäistä kertaa kesäkonsertissa olleet helsinkiläiset Pirjo ja Jaakko Vuori. Mukaan heidät houkutteli Lempäälässä asuva Jaakon sisko, Siime Saarelainen miehensä Erkin kanssa.
– Meille tämä oli kolmas kerta, kyllä taas tykättiin konsertista, Siime ja Erkki Saarelainen kertoivat.
– Osa kappaleista oli tuttuja, osa ihan uusia. Erityisesti pidin kappaleesta Silta, Pirjo Vuori kertoi.
Molemmat pariskunnat ovat mökkiläisiä Sotkan saaresta.
Myös illan artistit Eija Ahvo ja Susanna Haavisto nauttivat seurantalon lämpimästä ja hikisestä tunnelmasta.
– Aina kun tällaisessa paikassa kohdataan ihmisiä, ovat he jo valmiiksi avoimia. Toivottavasti tämänkin Nuorisoseuran toimintaan tulee nuoria mukaan, jotta perinteet jatkuu. Iloa elämään tarvitaan aina, Eija Ahvo ja Susanna Haavisto totesivat yhteistuumin.
Illan päätteeksi orkesteri soitti Jukka Linkolan johdolla tanssit, joissa solisteina toimivat yhä Eija Ahvo ja Susanna Haavisto.

Julkaistu 08.07.2015 09:38