Seurakuntakeskus Aatos jo harjakorkeudessa

Seurakuntatalo. Seurakuntatalon rakennustyöt etenevät aikataulussa. Tämän viikon aikana kootaan hirsirunko, sitten edetään vesikaton asentamiseen.
– Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, sanoo urakoitsija Marko Aaltonen.
Samaa kertoo työmaavalvoja Keijo Ahokas, joka kehuu sekä hirsikehikon laatua että asennustöiden tekijöiden ammattitaitoa.


Ainoa enemmän murheita aiheuttanut asia on lämmitysjärjestelmä. Arkkitehdin suunnitelmissa Aatos lämpiää maalämmöllä. Maalämpökaivoista on tehty valitus, jonka käsitteleminen kestää niin kauan, että on pitänyt turvautua väliaikaiseen ratkaisuun. Ensi talven yli käytetään sähkölämmitystä
– Jos valitus johtaa siihen, että maalämpöä ei voida rakentaa, tuleekin eteen uuden ratkaisun paikka. Mahdollisia ovat sekä kaukolämpö että ilma-vesilämpö, pohtii Keijo Ahokas.
Tämänhetkisiin rakennustöihin lämmitysjärjestelmän mahdollinen vaihtaminen ei kuitenkaan vaikuta, sillä lämmitystekniikka on suunniteltu niin, että vaihtaminen voidaan tehdä helposti jälkikäteenkin.

Vesikattotyöt valmistuvat suunnitelman mukaan elokuun alkupuolella.
Ulkoseinä saa hiilenharmaan värinsä vielä syksyn aikana.
– Homesuoja-ainetta laitetaan heti seinien valmistuttua, lopullinen väri sitten syksyllä. Väri on tumma varsinkin alkuun, mutta vaalenee auringossa, sanoo Ahokas.
– Kontrastia tuo pääsisäänkäynnin valkoinen ja nuorisopuolen kellertävät sävyt.

Julkaistu 08.07.2015 09:49