Kadonnutta etsitään

Etsinnät. Maanantaina Ruovedellä katosi kotoaan Honkalantieltä 60-vuotias mies. Kadonneen etsintöihin osallistuu poliisin lisäksi Vapaaehtoinen pelastuspalvelu sekä Rajavartiolaitoksen helikopteri, joka etsi kadonnutta jo tiistaina aamuyöllä. Tiistaipäivän kuluessa etsijöihin liittyi tamperelainen Vapepan 4-henkinen ilma-alusryhmä, jolle poliisi antoi etsintätehtävän kirkonkylän alueelle. Ryhmällä oli käytössään miehittämätön ilma-alus, joka on varustettu videokameralla. Ilma-alusta eli pientä helikopteria ohjasi kauko-ohjaimella maasta käsin Ari Nissinen.


– Tutkimme poliisin toimeksiannosta avoimet alueet kuten pellot ja ranta-alueet, kertoi Nissinen.
Pienoiskopterilla kuvattiin yhdellä lentokerralla aina alue, joka oli kooltaan 50–100 hehtaaria. Koneen välittämää videokuvaa tutkittiin sekä suorana että muistikortin tallenteelta jälkikäteen.
Tiistaina iltapäivällä lehtemme painoon mennessä kadonneen etsinnät vielä jatkuivat.
Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja kadonneesta. Miehellä oli kadotessaan yllään tummat housut, mustat kengät, kulunut farkkutakki ja tumman punertava kauluspaita. Hänellä on parransänki ja leukaparta. Mies on liikkeellä kävellen ja poliisin tietojen mukaan hän kävelee reippaasti pitkiäkin matkoja. Miehen poistumisesta Ruoveden alueelta tai etenemissuunnastaan ei ole tietoa. Havainnot ja mahdolliset lisätiedot voi ilmoittaa suoraan hätäkeskukseen numeroon 112.

Julkaistu 28.07.2015 15:45