Vahingontekoa mökeillä

Jäminkipohjan Taipaleessa on murtauduttu Patrick Hackmanin metsästysmökkiin. Hirsirakenteisen rakennuksen ovi oli rikottu kirveellä, sisällä oleiltu, saunottu ja sotkettu paikkoja. Jäljelle on jäänyt tupakantumppeja ja oluttölkkejä. Jauhesammutin on tyhjennetty lattian alla olevaan kellaritilaan. Metsästystorvikin on poltettu talon tulisijassa.
Murto on tapahtunut ajalla 29.6.–23.7. Todennäköisesti murtautujat ovat tulleet mökille vesiltä.


– Luultavasti murtautujat ovat ensin rantautuneet hiekkarannalle ja tehneet siihen tulen. Kun juotava on loppunut tai on tullut kylmä, mökkiin on murtauduttu etsimään lisää juomaa, arvelee Hackman.
– Eniten harmittaa tahallinen vahingonteko. Ei metsästysmajalle meneminen tunnu enää samalta. Tulemme lisäämään kameravalvontaa merkittävästi, toteaa Hackman.

Toinen murto on tehty 22.–24.7. Pappilankylässä Poukantiellä lähellä kirkonkylää.
Mökki ja sen pihalla ollut asuntovaunu on myllätty. Molemmista on anastettu televisiot, alkoholia ja mökistä kannettava tietokone. Lisäksi on hävinnyt vanhaa kotimaista lasitavaraa, mm. Tamara Aladin sinilila Taalari-maljakko.
– Kyseessä on perikunnan hallussa oleva mökki, jota me neljä sisarusta käytämme kesäaikaan. Rahallinen menetys on sekin iso asia, mutta ehkä pahinta on se tunne, joka meillä kaikilla nyt on. Yksityisyyttämme on loukattu eikä mökille meno enää tunnu samalta, kertoo Jaana Salonen.

Tutkinnanjohtaja Sakari Tuominen Sisä-Suomen poliisista sanoo, että tapauksia ei tutkita murtosarjana.

Julkaistu 30.07.2015 11:51