Kympin noitia kaikki tyynni

Noitien kymppi. Reilut kaksisataa kuntoilijaa lähti juosten, hölkäten ja reippaillen taivaltamaan Noitien kymppiä Ruoveden syyskesän vehreissä kulttuurimaisemissa viime lauantaina. Kuntojanin laivarannassa ennen lähtöä vetämän yhteisen alkuverryttelyn jälkeen kuntoilijat suuntasivat kohti Runebegin lähdettä, josta matka jatkui urheilukeskuksen läpi Harakkalaan, Kotviontien ja Myllyrannan kautta Kautun peltoaukeille ja sieltä Kautunharjun kautta kohti Vasikkaniemeä ja laivarannassa odottavaa maalia. Reitin varteen oli rakennettu myös erilaisia extreme-rasteja, joissa halukkaat pääsivät nauttimaan muun muassa raikastavista vesisuihkuista, rentouttavista mutakylvyistä ja heinäpaaleilla kiipeilystä. 

RuoSkAn juniorityön hyväksi järjestetty hölkkätapahtuma juostiin nyt seitsemättä kertaa. Tapahtuman järjestelyistä huolehtivat Tea Ikala ja Katja Kaikkonen, joka oli ilahtunut juoksijoiden lukumäärästä.
– Lähtijöitä oli 203 eli tosi hyvin. Extreme-osuudet ovat nyt mukana toista kertaa ja aika moni näköjään nekin juoksi läpi.

Taivaltajien joukossa nähtiin myös tavanomaisesta poikkeavia urheiluasuja. Noitia oli tietysti mukana, edukseen esiintyi eräs kravattikaulainen herrasmies nahkapatiineissaan. Nunnien asuun pukeutuneet Sanna, Riikka ja Jaana halusivat huumoripitoisella pukeutumisellaan kannustaa kaikkia kuntoilun pariin.
– Jos me pystymme näissä tamineissa liikkumaan 10 kilsaa, niin kuka vaan muukin pystyy! nauroivat nämä Ruoveden polilta tutut sisaret.

Kymmenen kilometrin lenkin kiersi nopeimmin virtolainen Miikka Raivio. Hänen aikansa oli 39,51. Raivio epäili reitin olevan pidempi kuin 10 kilometriä.
– Normaalisti juoksen kympin noin 35 minuuttiin, nyt oli vähän sellainen puolihullu juoksu. Keli oli kyllä kohdallaan, totesi Raivio.
Naisten nopein aikaan 48,51 oli Essi Holkonen Ruovedeltä.

Julkaistu 19.08.2015 08:54