Noitien ja merirosvojen yö

Laivaranta. Paljon pieniä ja muutama isompikin noita kerallaan vähintään laivallinen merirosvoja värittivät laivarannan tapahtuma-aluetta viime lauantaina. Noitien yötä edeltävä huikaiseva auringonpaiste valaisi lopulta koittaneen intiaanikesän innoittamaa yleisöä, jota oli saapunut satamäärin seuraamaan tämän jo 21. kertaa järjestetyn syyskesän karnevaalin ohjelmanumeroita. Kirkon ja uimarannan parkkipaikat olivat täynnä autoja, ja sataman vierasvenepaikat täynnä veneitä. Lisää väkeä toi s/s Kotvio II, joka risteili varta vasten paikalle Vilppulasta.

Ruoveden Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jorma Mertala avasi Noitien yön kehottamalla yleisöä suosimaan paikallisia yrityksiä.
– Ruovesiläisten tuotteiden ja palveluiden säilyminen turvataan vain sillä, että niitä ostetaan ja käytetään.

Ainakin Noitien yössä toive näytti toteutuvan, sillä ostovoima jylläsi sekä myynpisteillä että sataman ravintoloissa. Jäätelökioskilla noitakansa joutui jonottamaan pitkin päivää, mutta silti suurimman suosion keräsi Ruoveden kunnan 150-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi tarjoamat kakkukahvit, joista pääsi nauttimaan yli 500 henkeä. Espoolaiset Kauko Aronen ja Leena Liikanen-Aronen olivat tulleet paikalle mökiltään Pääskynimestä.
– Käräjillä olemme olleet melkein aina, mutta Noitien yössä nyt ensimmäistä kertaa. Onneksi olkoon vaan Ruoveden kunnalle, nyt menemme kahville ja ilotulitus katsellaan oman saunan terassilta.

Noitien yön tapahtumatarjonnassa oli jokaiselle jotakin. Lapsiperheiden kannalta monipuolisuus oli valttia, ja niinpä pienimmätkin viihtyivät paikalla helposti koko päivän. MLL Ruovesi oli laatinut leikkipaikalle seikkailuradan ja palkitsi noita- ja merirosvoasuista pikkuväkeä. Alueella oli myös tivolilaitteita pomppulinnoineen, teatteriesitys, talutusratsastusta Ruhalan kartanon hevosilla sekä Virtain Kirsujen agilitynäytöksiä, jotka kiinnostivat kaiken ikäisiä.
Aikataulutuksessa oli mainiosti otettu huomioon myös se, ettei samaan aikaan toisaalla järjestettyjen konserttien kanssa ollut päällekkäisyyksiä.

Illan jo hieman hämärtyessä leimahti liekkiin tulishow, jossa taiteilijat Kaisa Hietaniemi ja Antti Jussi-Kortesoja taidokkaassa koreografiassaan Tulen vuoksesi, palan takiasi leikkivät upeasti tulella.
Noitien yön virallinen osuus päättyi komeaan ilotulitukseen, joka valaisi jo tummuneen yötaivaan sataman yllä.

Noitien yön jälkeen yrittäjien puheenjohtaja oli tyytyväinen.
– Aina jää parannettavaa, mutta kiitos kaikille kävijöillä ja tapahtumaan osallistuneille. Ensi vuonna sitten taas, sanoi Jorma Mertala.

Julkaistu 19.08.2015 09:03