Tehyläiset menivät lakkoon

Mielenilmaus. Ruoveden ja Virtain tehyläiset olivat lakossa torstaina kello 12–16. Lakolla sosiaali- ja terveysalan työntekijät vastustivat Virtain kaupungin suunnitelmia, joissa vuoden vaihteesta käynnistyvä kaupungin omistama uusi sote-yhtiö, Keiturin Sote, siirtyisi noudattamaan Avaintyönantajien työehtosopimusta Terveyspalvelualan liiton sopimuksen sijasta. 
 Tehyläisten mukaan lähes kaikki yksityisellä terveysalalla toimivat yritykset ovat järjestäytyneet Terveyspalveluiden liittoon ja noudattavat sosiaali- ja terveysalan yleissitovaa työehtosopimusta. Näin tekee esimerkiksi yksityinen Pihlajalinna.

Tehyläisten mielestä Virtain kaupunki ei sopimusshoppailullaan arvosta koulutettua ja osaavaa työvoimaa. Tämä voi johtaa siihen, että, että työntekijät äänestävät jaloillaan ja etsivät työtä muualta.

Kuntatyönantajien näkemyksen mukaan lakko on laiton työtaistelutoimi, joka kohdistuu työehtosopimukseen työrauhan voimassa ollessa.Virtain kaupunki esittää huolensa potilasturvallisuudesta lakon aikana erityisesti, koska lakkoilmoitus annettiin lyhyellä varoitusajalla, puoli tuntia ennen lakon alkamista.
 Tehyn mukaan lakko ei vaarantanut potilasturvallisuutta.

Lue lisää keskiviikon paperi- ja näköislehdestä.

Julkaistu 20.08.2015 16:29