Ruovedelle tulee vastaanottokeskus

Katso kunnanjohtaja Eeva Kyrönviidan haastattelu tästä.

Päätös. Ruoveden kunta suhtautuu myönteisesti Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin aikeeseen perustaa ja ylläpitää turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta Ruoveden kunnan alueella. Asiasta päätti maanantaina 7. syyskuuta koolla ollut kunnanhallitus.


 Anita Viljanmaa (sit/ps) ja Pasi Kuosa (ps) jättivät kumpikin asiasta eriävän mielipiteen.

Ruovedelle perustetaan sekä Jäminkipohjan että Visuveden kyliin hajasijoitetulla mallilla toimivat vastaanottokeskukset. Turvapaikanhakijat majoitetaan kunnan tyhjillään oleviin vuokra-asuntoihin sekä Jäminkipohjassa myös yksityisen omistuksessa olevaan kerrostaloon. Kumpaankin kylään on tarkoitus sijoittaa 100 turvapaikanhakijaa.

Jäminkipohjassa sijaitsevaan Pekkalan kouluun ja Visuveden kouluun perustetaan molempiin 15 oppilaan valmistavan opetuksen ryhmät. Ryhmiä varten palkataan kaksi opettajaa ja kaksi avustajaa, joiden rekrytointi aloitetaan välittömästi. Koulujen on tarkoitus aloittaa toimintansa 18. syyskuuta. Sitä ennen sivistyslautakunta tekee päätöksen valmistavan opetuksen järjestämisestä.
  Lisäksi vastaanottokeskuksiin rekrytoidaan henkilökuntaa.

Ruoveden kunnanjohtajan Eeva Kyrönviidan mukaan päätös ottaa turvapaikanhakijoita Ruovedelle oli kohtuullisen helppo.
  - Varsinkin sen jälkeen, kun kuulimme tämän päivän viimeisimmät uutiset. Kunnilta ei enää tulla kysymään mielipidettä, haluatteko ottaa turvapaikanhakijoita kuntaan. Tästäkin syystä, meidän on hyvä olla ajan hermolla ja etunenässä tässä asiassa.

Ruovesi on toivonut, että kuntaan saapuvista turvapaikanhakijoista mahdollisimman moni olisi perheellisiä.
   - Meillä on kaksi toimivaa kyläkoulua täällä, jossa voidaan antaa valmistavaa opetusta. Toivotaan, että 15 henkilön ryhmät per koulu saadaan täyteen.

Media seurasi Ruoveden vastaanottokeskuspäätöstä tarkkaavaisesti
   - Tänään on saanut kyllä puhua puhelimessa. Hyvin laajasti tämä Ruoveden päätös on nyt huomioitu, vahvistaa kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita.

 Uutista on korjattu 8.9. klo 12.51. Jutusta on poistettu kohta päätöksen yksimielisyydestä. Päätös ei ollut yksimielinen, koska siitä jätettiin kaksi eriävää mielipidettä.

Julkaistu 07.09.2015 19:58