Väärin joulutorilla kerättiin varoja kylätalolle

Väärinmajassa järjestettiin sunnuntaina joulutori. Parikymmentä myyjää oli asettanut Tapiolan saliin esille käsitöitä, leivonnaisia ja monenlaista myytävää aina jalkasuolasta pihaluutiin.
Joulutorin järjestelyistä vastasi Väärin akat. Nimen takaa löytyy ystäväporukka, jota puuhanaisten mukaan yhdistää työhulluus sanan hyvässä merkityksessä.
– Tämä on vähän sellaista villiä toimintaa. Emme ole virallisesti yhdistys, ollaan vain laumaannuttu ja jokin nimi porukalle piti keksiä, kertoi Toini Koskinen.
Puuhanaisten mukaan porukan toimintaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat.

Väärin akat on järjestänyt muun toiminnan ohella kolmena kesänä kesätorin. Tänä vuonna kesätoria pidettiin kaikkiaan neljästi.
Joulutori järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Idea oli alkujaan Liisa Asikaisen.
– Me innostuimme ajatuksesta, ja myyjiä on tarttunut kyytiin osin kesätorin kautta aina Teiskosta saakka, sanoi Anja Pihkanen.
– Näin saadaan kylää eläväksi. Ihmiset eivät välttämättä edes tunne kyläläisiä, ja missä niitä oppisikaan tuntemaan, ellei järjestetä yhteisiä kokoontumisia, sanoi Paula Lähteinen.
Torimyynnillä on kerätty myös varoja kylätalon ylläpitoon: Kesällä Tapiolan hyväksi pussitettiin hevosenlantaa, joulutorilla kylätalon vuotuisia lämmitys- ja sähkökuluja katettiin myymällä puuroa.

Julkaistu 30.11.2015 15:22