Vuorokausi alkoi foxilla ja valssilla

Ruovesi tunti tunnilta. Tammikuisena tiistaina Ruoveden kirkonkylän raitilla on rauhallista keskiyön aikaa. Pakkanen on noussut illan mittaan yli kahteenkymmeneen asteeseen. Kulkijoita ei ole – toisaalta katulamputkin on jo sammutettu. Kaiken lisäksi vain kolme varttia aiemmin Kasperi Kapanen on kääntänyt kiekon Venäjän maaliin ja vienyt Pikkuleijonat maailmanmestaruuteen.

Suomen nuorten jääkiekkopeli, arki-ilta ja paukkuva pakkanen ovat verottaneet jonkin verran väkimäärää myös Kauko-Pohjan nuorisoseurantalon loppiaistansseista. Nuorten maailmanmestaruudesta on kuulutettu tanssikansalle, sille on hurrattu, ja soitto jatkuu, joten uusi vuorokausi aloitetaan foxin ja valssin askelin. Tanssijoita tahdittavat Teuvo Oinas ja Kiintotähti -yhtye.

Virtolaiset Kirsti Yläjärvi ja Pekka Perämäki lähtivät kotimatkalle perunapussin kanssa. Arpajaisvoittona saatu pussillinen ruovesiläistä Aulis Olkinuoran perunaa on Kauko-Pohjan nuorisoseuran tanssien erikoisuus, joka tunnetaan tanssikansan keskuudessa ympäri maakuntaa.

Lisää vuorokauden ensimmäisen tunnin tapahtumista voit lukea keskiviikon 13.1. Ruovesi-lehdestä. Uudessa juttusarjassa seurataan paikkakunnan ihmisiä, tapahtumia ja ilmiöitä yhden tunnin ajan koko vuorokauden ympäri. Seuraavaksi vuorossa on kello 01-02.

Julkaistu 14.01.2016 15:29