Valtuustolle yllätystarjous tekstarilla

Kunnanvaltuusto. Jos aluehallintoviraston lupaukset pitävät kutinsa ja puuttuvat luvat saadaan tällä viikolla, voidaan Keiturin Sote Oy:n toiminta aloittaa maaliskuun alussa. Näin lupasi Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki puhuessaan ruoveteläisille valtuutetuille maanantaina 25. tammikuuta ennen valtuuston kokousta. Haapamäkeä oli pyydetty kertomaan Ruoveden ja Virtain sosiaali- ja terveyspalvelut tuottamaan perustetun sote-osakeyhtiön aikatauluista.Valtuusto keskusteli sote-yhteistyöstä myös varsinaisessa kokouksessaan Haapamäen esityksen jälkeen, käsitellessään kokoomuslaisten valtuutettujen tekemää valtuustoaloitetta. Siinä esittiin, että valtuustolle tuodaan selvitys Keiturin Soten hyödyistä ja haitoista, henkilöstö- ja talousvaikutuksista Ruoveden kunnalle sekä mahdollisuus erota sopimuksesta. Etenkin mahdollisuus erota herätti vilkasta keskustelua.

Keskustelu sai erikoisen käänteen, kun puheenjohtaja Marko Kivi luki valtuutetuille tuntia ennen kokousta, kello 16.04, Pihlajalinnalta tekstiviestillä tulleen sote-tarjouksen. Lähettäjänä oli toimitusjohtaja Mikko Wirén. Tekstiviestissä Wirén kauppasi kunnalle Pihlajalinnan palveluja vuotta 2015 edullisemmalla hinnalla.
– Halusin tämän nyt lukea, koska se koskee tavallaan keskustelua, perusteli Marko Kivi tarjouksen avaamista valtuustolle tuoreeltaan.

Osa valtuutetuista piti asialistan ulkopuolelta tullutta esitystä eriskummallisena. Asianmukainen tapa lähestyä kuntaa olisi kommentoijien mielestä ollut lähettää tarjous kirjaamoon ja sitä kautta valmisteluun.

Valtuustoaloite ei poikinut muutoesityksiä, eikä yllätystarjousta otettu sen kummemmin käsittelyyn. Valtuusto vahvisti kunnanhallituksen esityksen, jonka mukaan sote-budjetti vuodelle 2016 on hyväksytty ja sote-sopimusta päivitetään alkuvuoden aikana.

Julkaistu 27.01.2016 16:31