Käännetään kelkka yhdessä

Tapahtuma. Ruovedellä järjestetään perjantaina ensimmäiset Kelkankääntäjäiset. Kelkankääntäjäiset ovat Ruoveden kunnan, Ruoveden Yrittäjien ja MTK-Ruoveden yhdessä rakentama tilaisuus, johon kutsutaan kaikkia kuntalaisia ideoimaan ja kääntämään yhdessä Ruoveden kelkka kohti valoisaa tulevaisuutta.


Kelkankääntäjäiset on ensimmäinen näyttävämpi yhteinen voimainponnistus. Sen jälkeen yhteistyötä haetaan muun muassa projektein ja hankkein.
   – Nyt tässä oikeasti voikin tapahtua jotakin suurta. Kaikki ovat mukana tasapuolisesti, Ruoveden Yrittäjien uusi puheenjohtaja Jouni Neste sanoo.
   – Kaikki alkamassa olevat hankkeet ovat sellaisia, että me olemme niissä mukana yhdessä. Kaikilla meillä on sama päämäärä, kunannjohtaja Eeva Kyrönviita komppaa.
   – Se on hyvä elämä täällä kunnassa, määrittelee Jouni Neste.

Yhteistyöhön tarvitaan yritysten, yhdistysten ja kunnan lisäksi myös kuntalaisia ja kaikkia muita mahdollisia tahoja. Kaikkia toivotaan myös Kelkankääntäjäisiin.
   – Siellä ei tehdä politiikkaa. Kaikki vain mukaan keskustelemaan! Kyrönviita vinkkaa. Neste toivoo, että tilaisuus otettaisiin uutena alkuna.
   – Jokainen voi miettiä, mitä voisi tehdä naapuri eteen, kunnan eteen ja omien toiveiden eteen.

Kelkankääntäjäiset alkaa perjantaina kello 16 SimoJoen soppatarjoilulla Urheilutalolla. Kello viideltä käännetään kelkka ja puhalletaan yhteen hiileen. Etsivän nuorisotyön vetäjä Panu Anttila esittelee sen jälkeen nuorten kesätyökampanjaa. Tulevaisuusfoorumin paneelikeskustelu alkaa kello 18. Siihen osallistuvat Jouni Neste, Eeva Kyrönviita, Sirkku Mäkelä, Leevi Ruonakoski ja Anu Kuivasmäki. Tulevaisuusfoorumin paneelikeskustelua vetää Arto Merisalo. Ilta päättyy Hannu Niemen karaoketansseihin.

Julkaistu 27.01.2016 17:23