Ojasilla juhlittiin neljää valmistunutta

Opiskelu. Pihlajalahden Mäyräjärvellä vietettiin ennen joulua peräti neljän opintonsa valmiiksi saaneen juhlaa samalla kertaa.

Ojasen veljesten Laurin ja Jaakon ohella ammattikorkeakoulututkintonsa saivat suoritettua Laurin avopuoliso Hilla Manninen sekä veljesten serkku Anu Molarius. Opinahjo oli Molariusta lukuun ottamatta kaikilla Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Molarius valmistui Humanistisesta ammattikorkeakoulusta Joensuusta. Nelikon ikähaarukkakin mahtuu parin vuoden sisään.

Opiskelualat eivät sentään olleet samat, vaan Lauri Ojanen valmistui rakennusmestariksi, Jaakko Ojanen koneinsinööriksi, Anu Molarius yhteisöpedagogiksi ja Hilla Manninen liiketalouden tradenomiksi.

Kolmen ja puolen vuoden opintojen päättyminen on jättänyt Hilla Mannisen mielestä jälkeensä melko tyhjän tunteen, kun kouluun liittyviä asioita ei yhtäkkiä olekaan tutulla tavalla arjessa.
– Toisaalta tuntuu aika kivalta, että sain koulun päätökseen. Tykkäsin opiskeluista tosi paljon, ja se oli sitä, mitä olin ajatellutkin. Tuli myös uusia juttuja. En esimerkiksi ollut ajatellutkaan, että lähtisin opiskelemaan kirjanpitäjäksi, Manninen sanoo.

Lue lisää ensi keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 27.01.2016 13:39