Kelkka kääntyi rokan voimalla

Tulevaisuus. Kelkankääntäjäiset keräsi perjantaina Urheilutalolle lähes 300 kunnan tulevaisuudesta ja Ruoveden kehittämisestä kiinnostunutta kuulijaa. Istumapaikkoja oli varattu ennakkoon noin 160, joten salissa oli täysi tupa.

Tarjolla oli tilaisuuden aluksi SimoJoen rokkaa, jonka antamalla voimalla vesikelkka kääntyi symbolisena eleenä Urheilutalon pihassa ja rakovalkea puhallettiin yhdessä liekkeihin, ennen kuin kunnan tulevaisuutta pohtinut paneelikeskustelu pääsi salissa käyntiin. Keskustelua johti Arto Merisalo, jonka avauspuheenvuoro oli toiveikas, mutta realistinen.
– Ruovedellä on varmasti toivoa. Uskon, että pitäjällä on hyvät elinmahdollisuudet, mutta jollei jotain tehdä, niin pikainen kuntafuusio on edessä, Merisalo totesi.

Nykyisin Vihdissä asuva liikemies muistutti syntymäpitäjänsä asukkaita siitä, että Ruovedellä on ennenkin pärjätty vaikeina aikoina.
– Kun Pohjan saha paloi, ei sitä jääty suremaan, vaan tehtiin paljon työtä, että saatiin uusia yrityksiä kuntaan. Tuosta työstä syntyi pakkaustehdas ja kenties paikkakunnan hienoin menestystarina eli Pihla. Merisalon mukaan tänä päivänäkin on paljon yrityksiä, joille pienellä ja hyvin sijoittuneella kunnalla on tarjottavaa
– Muistakaa nyt, että Ruovesi on vanha emäpitäjä. Yhteen hiilen puhaltaminen on ykkösasia, Merisalo kannusti.

Merisalon mukaan yksi Ruoveden suuri mahdollisuus on matkailu. Samaa mieltä olivat myös panelistit, joiden vastauksissa kunnan hyvinä puolina nousivat esille myös vesistöt, persoonalliset kylät, kyläkoulut ja turvallisuus.
Ruoveden Yrittäjien puheenjohtajan Jouni Nesteen mukaan paras puoli tällä hetkellä on, että kuntaa voidaan ryhtyä kehittämään tyhjältä pöydältä.
– Me emme ole tehneet yhtään mitään. Kunta on tällä hetkellä melko kehittämättömässä tilassa, joten siinä mielessä kehittäminen on helppoa, Neste sanoi.
Nesteen ohella paneelikeskusteluun osallistuivat kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita, MTK-Ruoveden varapuheenjohtaja Sirkku Mäkelä, vs. kirkkoherra Leevi Ruonakoski ja Ruovesi-lehden päätoimittaja Anu Kuivasmäki.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.
Katso video paneelista:

Kuvaaja Hannu Niemi.

Edit: Lisätty linkki, josta voi katsoa paneelia klo 17:38.

Julkaistu 03.02.2016 16:40