Musiikin ja tarinan keinoin Tessaa etsimässä

Lastenkonsertti. Rapapallit, julmut, sarvet sekä kanteleet soivat Lasten Pirkkaset -lastenkulttuuriviikon tapahtumassa kirjastolla viime viikon keskiviikkona.
Näitä osin kummallisen nimisiä soittimia saivat käyttää myös esityksen osallistujat, kirkonkylän 2.–3.-luokkalaiset.
Toiminnallisen konsertin esiintyjinä oli Kulttuuriosuuskunta Uulun Henna Leisio ja Antero Mentu. Heidän Löydä luontosi -konsertti oli satumatka metsään tarinan kerronnan ja musiikin keinoin.
– Oletteko valmiita? Mennään karanneen lehmän kautta metsään, Henna kajautti ja aloitti konsertin.
– Huudetaan kaikki yhtä aikaa: trui, trui, trui!

Vanhan ajan soittimia helistellen konserttiväki siirtyi aikamatkalla 150 vuotta taaksepäin – aikaan, jolloin lehmät laidunsivat omia aikojaan metsässä ilman sähköaitoja. Kun ne haluttiin illalla kotiin, niitä kutsuttiin huutamalla. Kun ei huuto auttanut, soitettiin sarvea.
Oli käynyt niin, että lehmäjoukon johtajahahmo Tessa oli kadonnut. Se ei palannut muiden mukana, joten kaksi lasta lähetettiin sitä etsimään.
Metsän hämärtyessä iltaa kohden lapset lauloivat rohkeutta itselleen. He helistivät koivuntuohikehikoita eli rapapalleja, joissa rapisivat pienet kivet. Pian vastaan tuli menninkäinen, joka evästä vastaan suostui kertomaan, missä Tessa-lehmä oli. Lasten matka jatkui Tapiolan saleihin.

Julkaistu 10.02.2016 15:15