Kunnan kokka nousee kohisten

Kuntatalous. Ruoveden kunnan tilinpäätös 2015 oli 1,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen.
   – Kukaan tuskin olisi uskonut kolme vuotta sitten kunnan talouden ollessa pahimmassa syöksykierteessä tätä mahdolliseksi. Me olemme sen nyt todistaneet, tekemällä lähes mahdottoman mahdolliseksi, yhteistyössä on voimaa, iloitsee kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita.

Hyvään taloudelliseen tulokseen Ruoveden kunta on päässyt rakenteellisilla muutoksilla. Toimintakuluja pystyttiin viime vuonna jopa laskemaan vuoden 2014 tasosta.
   Hyvä tulos mahdollistaa sen, että Ruoveden kunta pystyy kattamaan aikaisemmilta tilikausilta taseeseen kertyneitä alijäämiä talouden tasapainottamissuunnitelmaa nopeammassa aikataulussa. Vuodelle 2016 alijäämää jää vielä katettavaksi noin 733 000 euroa.

Kunnan taloudenpidosta tehdyn konsernitilinpäätöksen tulokset ovat vielä kuntatilinpäätöstäkin myönteisemmät. Konsernitulos oli 1,7 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Konsernituloksen myönteinen kehitys on tärkeää, sillä sen perusteella valtiovalta pystyy vertailemaan kuntien taloutta. Konsernitilinpäätöksessä ovat mukana myös kunnan tytäryhtiöiden tulokset.

Kunnanjohtaja Eeva Kyrönviidan mukaan vahva ja vakaa talous on kunnan kivijalka.
   – Tästä hyvästä taloudellisesta tuloksesta on hyvä pohja lähteä kehittämään kuntaa. Vuoden 2015 ylijäämäisestä tilinpäätöstilanteesta suuntaamme luottavaisin mielin tulevaisuuteen, kunnanjohtaja sanoo ja kiittää tuloksesta kunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja kuntalaisia.

Kunnan vuoden 2015 toimintakate oli 28,6 miljoonaa euroa. Verotuloja kertyi 16, 7 ja valtionosuuksia kunta sai lähes 14,6 miljoonaa. Lainaa per asukas Ruovedellä oli vuoden lopussa 1 951 euroa.

Julkaistu 24.03.2016 15:49