Ruhalan molemmat yksiköt lakkautetaan

Vastaanottokeskus. Maahanmuuttovirastolta saatujen uusien tarkennettujen tietojen mukaan Ruhalassa lakkautetaan molemmat Ruoveden vastaanottokeskuksen yksiköt eli ei pelkästään hätämajoitusyksikköä, kuten paperilehdessämme tänään kerrotaan.

Yksiköt lakkautetaan 30. syyskuuta mennessä, mutta toimenpiteisiin ryhdytään heti, joten yksiköiden toiminta voi loppua aikaisemminkin. Ruhalan hätämajoitusyksikössä on tällä hetkellä 59 ja alaikäisyksikössä 11 turvapaikanhakijaa.

Lakkautuksen vuoksi SPR aloittaa yt-neuvottelut 16 Ruhalassa työskennelleen henkilön kanssa. Heitä pyritään sijoittamaan toisiin tehtäviin mahdollisuuksien mukaan.

Maahanmuuttovirasto julkisti eilen listan Suomessa lakkautettavista vastaanottokeskuksista tai näiden yksiköistä. Kaikkiaan Suomessa lakkautetaan 33 vastaanottokeskusta, joiden lisäksi kymmenen keskuksen määräaikainen sopimus päättyy.

Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio kertoo, että maahan saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on kääntynyt rajusti laskuun sen jälkeen, kun itärajan takaa ei enää ole tullut lisää väkeä. Muutenkin väkimäärä on viime viikkoina ollut vain noin 50 henkeä viikossa. Esimerkiksi viime viikolla maahan saapui vain 44 turvapaikanhakijaa.

-90 prosenttia vastaanottokeskuksien paikoista pitäisi olla käytössä. Vapaiden paikkojen ylläpito maksaa, joten niitä ei kannata pitää tyhjinä, hän kertoo.

Visuvedellä ja Jäminkipohjassa yksiköt jatkavat toimintaansa normaalisti, joten lasten valmistava opetus kylien kouluissa jatkuu sivistystoimenjohtaja Riitta Juusenahon mukaan todennäköisesti nykyisellään.

Visuvedellä ja Jäminkipohjassa yksiköt jatkavat toimintaansa normaalisti, joten lasten valmistava opetus jatkuu sivistystoimenjohtaja Riitta Juusenahon mukaan todennäköisesti nykyisellään kylien kouluissa.

Julkaistu 30.03.2016 09:39