Etätöihin yhteiseen työpisteeseen

Työtila. Kun mobiiliyhteydet tökkivät eikä työrauhaakaan tunnu syntyvän, kesämökkeilevän yrittäjän tai yritysjohtajan elämää helpottaa Ruoveden keskustaan kesäksi avattava etätyöpiste.

Työnimellä Rupoli kulkeva tila sopii hyvin myös esimerkiksi opinnäytetyötään tekeville. Idean takana on Ruoveden Yrittäjät ry.

Yrittäjien hallituksen jäsen Anssi Manninen kertoo nähneensä vastaavia hyvin toimivia tiloja muualla ja sai yhdistyksen sihteerin Sanna Makkosen helposti innostumaan asiasta.

– Kesämökkiläiset ovat toivoneet tällaista, Manninen sanoo.

Työtila sijaitsee keskustassa, mutta sopimus on vielä vahvistusta vailla, joten osoitteen julkistus jää keväämmälle.

Ovet ovat auki toukokuulta ainakin elokuun loppuun. Mikäli kysyntää on, jatkoa seuraa.

Työpisteessä on pöydät, tuolit, tulostin ja nettiyhteys, mutta ei tietokoneita. Neljän työydän väleihin pystytetään työrauhaa tuovat sermit. Yksi isompi pöytä soveltuu vaikkapa kokouksia varten.

Tilan voi varata tunti-, päivä- tai viikkovuokralla. Sanna Makkonen kertoo, että maksu on vielä viimeistä viilausta vailla.

Paikka varataan ja avain noudetaan Vinhan kirjakaupasta. Mikään ei estä työskentelyä myöhään yöllä tai varhaisesta aamusta, mutta tällöin avaimen hausta pitää sopia Mika Kauppisen kanssa.

Nopeat nettiyhteydet ja tulostimen paikalle tarjoaa PHPOY, ja Virtain Osuuspankilta peräisin olevat kierrätyskalusteet sponsoroi Visu Kaluste. Jos varustuksesta herää lisätoiveita, siihen voi vielä vaikuttaa ottamalla yhteyttä Sanna Makkoseen.

Julkaistu 30.03.2016 09:22