Urheilu jäi kakkoseksi, kun papin työ kutsui

Viransijaisuus. Ruoveden seurakunnan kirkkoherran sijaiseksi valittu Juha Itkonen pääsee aloittamaan työt kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä. Itkoselle annettu määräys tehtävään alkaa 2. toukokuuta, jolloin kirkkoherranvirasto on jo muuttanut uuteen seurakuntataloon Aatokseen. Sijaisuus jatkuu 25. elokuuta asti, jonka jälkeen Markku Simula palaa vuorotteluvapaalta takaisin.

Juha Itkonen on ollut pappina Orivedellä 15 vuotta. Hän jää pois kappalaisen tehtävästään sijaisuuden ajaksi.

– Myönteisellä mielellä tulen. Täällä on hyviä työntekijöitä ja kaunista luontoa. Siitä syntyy hyvä pohja seurakuntatyölle.

Hänestä papin työ on osoittautunut mielekkääksi. Työn ytimessä ovat kohtaamiset ihmisten kanssa.

Kohtaamisia täynnä oli myös Juha Itkosen edellinen työ urheilutoimittajana Iltalehdessä. Entinen aktiivinen seurakuntanuori ryhtyi toimittajan tehtäviensä ohella lukemaan teologiaa, mutta ei aikonut papiksi. Teologiharjoittelussa hän ymmärsi palvelevansa parhaiten Jumalaa, kun palvelee ihmisiä pappina.

Koripallo- karate-, nyrkkeily- ja yleisurheilumiehelle hyppäys toimittajasta papiksi oli jonkinmoinen, vaikka yhteistä on se, että molemmat sisältävät paljon keskustelua. Maailmojen ero tuli esille, kun hän mietti tapaamiaan ihmisiä: ensin juhlittu jääkiekkosankari Teemu Selänne ja sitten terveyskeskuksen sairaalasängyssä makaava mummu. Asioiden tärkeysjärjestys oli hänestä ilmiselvä: mummu voitti jääkiekkosankarin selvästi.

Lue lisää 13. maaliskuuta ilmestyvästä lehdestä.

Julkaistu 11.04.2016 13:58