Iltarasteilta iloa ja oivalluksia

Suunnistus. Virtain Urheilijoiden järjestämät iltarastit alkavat ensi viikolla. Ensimmäiset kuntorastit juostaan torstaina Virroilla Puttosharjun sprinttikartalla.

Kauden aikana rasteja etsitään kaikkiaan 18 kertaa, joista neljästi Ruovedellä. Aiemmin iltarastien vetovastuu oli Virtain-Ruoveden Suunnistajilla. Lajin erikoisseura lakkautettiin viime syksynä, jolloin suunnistustoiminta siirtyi osaksi Virtain Urheilijoita. VirtU:n suunnistusjaoston puheenjohtajan Mauri Rustarin mukaan seuran vaihtumisella ei kuitenkaan ole vaikutusta kuntosuunnistukseen.
– En minä osaa sanoa, että mikään suuremmin muuttuisi. Samoja henkilöitä kuin aiemminkin on edelleen mukana toiminnassa ja järjestämässä iltarasteja, Rustari toteaa.

Lajin harrastamisen voi halutessaan aloittaa iltarasteilla joko opastetusti tai itsenäisesti. Suunnistusjaoston puheenjohtaja löytää useita syitä aloittaa luonnonläheinen harrastus.
– Suunnistus on laji, joka elää vahvassa nosteessa tällä hetkellä. Se tuottaa iloa ja oivalluksia kartan kanssa kulkiessa. Kaiken lisäksi samanaikaisesti voi nauttia suomalaisesta luonnosta
– Eikä kukaan ole näkemässä, kun omaan tahtiin liikkuu, vaikka tulisikin pieniä harhailuja, Rustari jatkaa.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 20.04.2016 10:40