Pitkä ura päätökseen kolmannen polven postinkantajana

Eläkkeelle. Ruovesiläisen Taina Kallosen ensimmäinen virkanimike posti- ja lennätinlaitoksen palveluksessa vuoden 1970 kesällä oli satunnainen apulainen.

Ensimmäisestä työpäivästä Visuveden postissa on jäänyt Kalloselle mieleen erityisesti vaitiolovelvollisuuteen sitoutuminen.
– Vielä nykyisinkin puhutaan kirjesalaisuudesta, mutta tuolloin postilaisten vaitiolovelvollisuutta korostettiin siten, että sormet Raamatulla piti vannoa, että pitää kaikki postityössä tiedokseen saamansa asiakkaiden asiat niin sanotusti talon sisäisenä informaationa, Kallonen kertoo.

Pourusta kotoisin oleva Kallonen oli tosin päässyt tutustumaan postityöhön jo ennen ensimmäistä kesäpestiään, sillä sekä Kallosen isä Seppo Kalliojärvi että hänen isänisänsä maalaiskirjeenkantaja Nestori Johannes Kalliojärvi jakoivat postia.
– Tuurasin joskus isää ja vein postia suksilla Pourunperän kaukaisimpiin taloihin. Sisko ja serkkuja oli mukana hiihtämässä. Muistan, kuinka väsytti ja kuinka välillä istuttiin alas puhumaan mukavia.

Alun satunnaisuudesta huolimatta Kallosen urasta postilaitoksen palveluksessa tuli lopulta poikkeuksellisen pitkä. Kesäkuun alusta eläkkeelle siirtyvä Kallonen työskenteli postissa kaikkiaan 46 vuotta, joista valtaosan asiakaspalvelussa.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 23.05.2016 14:38