Välivuoden jälkeen varhaiskasvattajaksi

Ylioppilaat. Ruoveden lukiosta valmistui tänä keväänä 36 ylioppilasta, jotka lakitetaan tulevana lauantaina.

Vlora Sadiku on hyvillä mielin, että ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen on takana päin. Samalla uusi ylioppilas kuitenkin tiedostaa, että kirjoihin on tartuttava vielä jatkossa
– Lukemista tulee, kun ryhtyy opiskelemaan, ei se ylioppilaskirjoituksiin loppunut, Sadiku toteaa. Ennen jatko-opintoihin hakeutumista Sadiku aikoo kuitenkin pitää välivuoden ja tehdä töitä.  Tuleva ammatti saattaa löytyä lasten parista.
– Varhaiskasvatus kiinnostaa eniten, joten ehkä haen ensi vuonna Tampereelle opiskelemaan sosionomiksi. Lukiossa mieluisin aineeni oli psykologia.

Eero Hautamäki on puolestaan tyytyväinen ylioppilaskirjoitusten tulokseen, vaikka kirjoituksiin valmistautuminen oli myös hänelle vaativa urakka. Kirjoituksiin valmistautuessa Hautamäki luki tasapuolisesti kaikkia aineita. Liikunta rytmitti päivittäistä opiskelua.
– Aloin lukea heti, kun heräsin, sitten urheilin välillä, kävin lenkillä tai kuntosalilla, jonka jälkeen luin lisää.
Hautamäki on pelannut jääkiekkoa kuusivuotiaasta asti. Kuluneella kaudella tuore ylioppilas edusti RuoSkAa B-junioreiden joukkueessa. Kiekkoilijan tulevan kauden seura riippuu opiskelusuunnitelmien onnistumisesta. Tähtäimessä ovat liiketalouden opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 01.06.2016 16:00