Kultainen mikrofoni innostaa kisaamaan lisää

Karaoken SM. Olli-Pekka Tuomi kruunattiin karaoken Suomen mestariksi 40-60-vuotiaiden miesten sarjassa. Iskelmä & pop-rock -karaokekilpailun finaali laulettiin Vantaalla lauantaina 11. kesäkuuta.
– Menestystä tuli siellä, missä sitä vähiten osasi odottaa, kommentoi mies itse.
Tuomi on vuoden mittaan kiertänyt paljon laulukilpailuja, ja finaaliin saakka siivet ovat riittäneet monta kertaa. Tässä kisassa tavoitteena oli pronssimitali. Kun kolmas sija ilmoitettiin, pettymys karvasteli kurkussa.
– Hopeaa voittaneen nimen kuulutuksen jälkeen kaivelin jo parkkilappua ja auton avaimia taskusta. Kun nimeni sitten kuulutettiin voittajaksi, piti vieruskaverilta varmistaa, että olinko kuullut oikein. Huikea tunne.

Karaokekilpailuun on kaikki sarjat mukaan lukien osallistunut 1500 kilpailijaa. Finaalissa laulajia oli mukana 30.
Tuomaristoon puri tällä kertaa Sinatra-tyyli. Tuomi lauloi sekä semifinaalissa että finaalissa Frank Sinatran tunnetuksi tekemän kappaleen You make me feel so young. Tuomaristo ei antanut laulajille palautetta, mutta kilpakumppanit kehuivat tyylikästä esiintymistä ja asua sekä erottuvaa kappalevalintaa.
Tuomi on itse tyytyväinen siihen, että on saanut hiottua esiintymistään rennommaksi.
– Olen löytänyt rentouden, kun keskityn itse esityksestä nauttimiseen. En mieti sijoitusta. Laulaminen on herkkä laji, vähän niin kuin korkeushyppy tai jousiammunta, miettii Tuomi.
Aikuisiällä lauluharrastuksen aloittanut Olli-Pekka Tuomi otti aluksi laulutunteja, mutta nykyään tärkeimmät sparraajat löytyvät Tipu-studiolta, jossa hän käy harjoittelemassa.
– Markku Aartion ja Seppo Heikkosen kanssa olen viettänyt lukuisat harjoittelutuokiot näiden vaativien opettajien silmien alla. Meillä on käytössä virheiden vaanimisen metodi, joka on tuottanut hyvää tulosta, sanoo Tuomi.
Laulu-uran sysäsi alulle Arvo Harjajärvi.
– Hän tempaisi minut yrittäjän oravanpyörästä lauluharrastuksen pariin 2008.
Seuraavaksi laulajan tie vie Olavi Virta -laulukilpailuun heinäkuussa, syksyllä on vuorossa Kultakurkku-karaokekilpailun semifinaali. Juuri nyt harjoittelun alla ovat kesän kirkkokonsertit.
Iloiseksi laulavan miehen saa myös uunituore levytys. As time goes by -levyllä Tuomi laulaa Frank Sinatran ja Tony Bennetin hittejä. Orkesterissa soittavat Kalle Elkomaa, Matti-Juhana Orpana, Tomi Hyttinen ja Ville Rantanen.

Julkaistu 16.06.2016 10:11