Mielenosoitus kielteisistä päätöksistä

Turvapaikanhakijat. Kymmeniä Jäminkipohjassa ja Visuvedellä asuvia turvapaikanhakijoita osoitti mieltään maanantaina kahden irakilaisen perheen saatua kielteiset päätökset oleskelulupahakemukseensa. Mielenilmaisu typistyi kulkuvaikeuksien takia SPR:n toimistotilojen eteen Sahantielle.

Osallistujat näyttivät sotakuvia Irakista ja paperille kirjoitettuja iskulauseita, joissa muun muassa kysyttiin, missä on nyt ministeri, joka toivotti turvapaikanhakijat tervetulleiksi Suomeen.

Mielenosoittajat halusivat osoittaa tukeaan erityisesti kahdelle perhekunnalle: Abdulkadhim Mohammed Alsulttanin ja Afrah Mnati Alsulttanin nelilapsiselle perheelle, jonka matkasta Ruovedelle kerrottiin Ruovesi-lehdessä 13.1.2016, sekä Kadhum Thjeel Alaalle ja Alshahr Noorille ja heidän kolmelle lapselleen. He ovat reagoineet kielteiseen päätökseen yrittämällä päästä keskustelemaan sisä- tai pääministerin kanssa.

– Poliisi sanoo, että meidän tarinamme on totta ja kaikki dokumentit ovat oikeita. Mutta he sanovat, että Irak on nyt turvallinen maa ja voitte mennä sinne uudestaan, Abdulkadhim ja Afrah Alsulttan kertovat viime perjantaina saamastaan päätöksestä.

SPR:n Jäminkipohjan vastaanottokeskuksen vastaava ohjaaja Juha Vuori sanoo, että Ruoveden turvapaikanhakijoille on tullut sekä kielteisiä että myönteisiä päätöksiä, mutta tarkkaa lukumäärää hän ei voi sanoa työnantajansa ohjeistuksen vuoksi. Kaikki myönteisen päätöksen saaneet ovat muuttaneet pois paikkakunnalta.

Julkaistu 22.06.2016 11:41