Musiikkia!Ruovesi soi parhaillaan

Musiikkia!Ruovesi –kamarimusiikkijuhlat ovat hyvässä vauhdissa. Festivaali alkoi tiistaina ja jatkuu sunnuntaihin saakka. Tiistaina musisoitiin Muroleen kirkossa, keskiviikkona kappelissa ja torstaina Tapiolassa ja Ruoveden kirkossa.

Tapiolassa kuultiin torstaina odotettu Jouni Kaipaisen viimeisen teoksen kantaesitys Jälkiä umpeenkasvaneella polulla – Jouni Kaipainen in memoriam. Sen soittivat Jan Michiels (piano) ja Anna Aminoff (huilu), lisäksi Väärinmajassa kuultiin Dvorakin ja Janacekin teoksia ja Schubertin Forelli-kvintetto.

Tapiolan kylätalo tarjosi erinomaisen ympäristön Jouni Kaipaisen muistokonsertille: puuseinät akustoivat huilun, jousten ja flyygelin soinnit nautittavasti, ja huipputaiteilijat kävivät konserttiosioiden päätteeksi kiittämässä suosionosoituksista useampaan kertaan.

Torstain yökonsertissa Ruoveden kirkossa soittajat taputettiin myös useaan kertaan kumartamaan hienon Yö kultavuorella -konsertin päätteeksi.

Tänään perjantaina luvassa on konsertti Pariisin Salongeista Väärinmajassa. Huomenna lauantaina saa kantaesityksen Korpin kertomuksia -musiikkisatu Sointulassa, Triojen trio soittaa Aatoksessa ja Wienin salongeista soi Sointulassa illalla.
Musiikkia!Ruovesi huipentuu sunnuntain päätöskonserttiin Syvä kimallus Ruoveden kirkossa kello 16. Kaikkiin konsertteihin Aatosta lukuun ottamatta saa vielä lippuja ovelta.

Julkaistu 01.07.2016 11:11