Pirkko Leimusta Vuoden noita

Noitakäräjät. Tuomarina toiminut Valpuri Kyni, jonka roolissa nähtiin Maija Tastula, ei säästellyt sanojaan, kun Pirkko Jalmarintytär Leimu palkittiin Vuoden noitana.

Leimun synnit olivat tuomion mukaan moninaiset ja pitkä ajan kuluessa kerrytetyt. Vuoden noidaksi oikeuttavia meriittejä löytyi Leimun toiminnasta kulttuurin saralla ja keittiön puolella, joka ei jäänyt Valpuri Kyniltä huomiotta.
– Ainaskin Tampereen Vehmaisilla, Sastamalassa ja Peräseinäjoella hänen ihmisiä ylensyöntiin, ahmintaan ja kahvin kiroihin houkutelleen tiettään, kuului syyte.
Raskauttavimmat asianhaarat löytyivät kuitenkin urheilun puolelta.
– Päällisin puolin hän kelpo suomalaisesta käypi, koskapa urkalla kaikkea urheilua televisioonista töllää. Talvella kuiteskin jokaisen hurskaan pirkanmaalaisen Tapparaa kannustaa pitää ja tälle hurraata huutaa. Ainoostansa harhaoppiset hänen laillaan Ilveksestä ja jääkiekosta samana päivänä puhuu, Kyni tuomitsi.

Ruoveden Noitakärjät käytiin lauantaina iltapäivällä. Harmaista pilvistä huolimatta runsaslukuinen kärjäkansa säilyi kuivana. Vuoden noidan lisäksi käräjillä selvisi myös se, kuka on kyvykkäin Noitakokki.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 09.07.2016 14:54