Pelintekijät tähtäävät korkealle

Yritys. Kesäruovesiläiset Sandra ja Lina Kangaspeska perustivat kansainvälisen start-up -tiimin, joka valmistelee mobiilipeliä.

Kangaspeskat esittelevät puhelimen näytöltä työn alla olevan pelinsä demoversiota. Siinä on joukko sympaattisen oloisia rottia, jotka kipittävät vuorollaan viemäriputkistossa virtaavaa vettä pakoon. Pelin ympärillä on koossa kansainvälinen start-up-tiimi ja edessä maailmanvalloitus. Mukana on kahdeksan nuorta eri puolilta maailmaa, Argentiinasta Kanadaan.
Sandra toimii taiteellisena johtajana ja kuvittajana ja Lina säveltäjänä. Vielä vuosi sitten kumpikaan ei olisi osannut kuvitella viettävänsä kesäänsä vaikuttavaan mittakaavaan kasvaneen peliprojektin parissa. 21-vuotias Sandra nimittäin opiskelee arkkitehtuuria Tampereen Teknillisessä yliopistossa ja 23-vuotiaasta Linasta on tulossa lääkäri, eikä kumpikaan ole koskaan aikaisemmin tehnyt pelejä. Nykyiset tamperelaiset ovat kotoisin Ruovedeltä, ja käyvät siellä edelleen usein kesäisin.

Peli sai alkunsa, kun taiteellisesti lahjakkaat nuoret naiset alkoivat viime marraskuussa pohtia omia vahvuuksiaan hyödyntävää projektia.
– Emme ole ikinä ajatelleet tätä yrittämisen kantilta, vaan olemme kehittäneet jotkin raamit siihen, että saa tehdä sitä missä on hyvä, Sandra toteaa.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 27.07.2016 09:44