Auringonnousu antoi hopeakylkiä

Kello 04-05. Yliopiston almanakkatoimiston kalakalenterissa torstai 21. heinäkuuta osuu useamman päivän ottijakson keskivaiheille. Se tarkoittaa, että ainakin teoriassa kala liikkuu ja syö.

Säässä ei ole tapahtunut lähipäivinä suuria muutoksia suuntaan tai toiseen, joten olosuhteet ovat hyvät lähteä testaamaan, ovatko kalat syöntipäällä auringonnousun aikaan, kuten kuulee väitettävän. Tosin mielipiteitä siitä, missä ja milloin on ottiaika, löytyy vähintään yhtä monta kuin vieheitä kalastajan uistinpakista.
Punertava aamutaivas lupailee kirkasta päivää, kun veneen suunta on neljän aikaan Jäminginvuolteelle. Asiantuntemuksesta saaliin saamisen ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni, sillä perätuhdolla vapojaan virittelee valmiiksi Paraisten kalakoulun käynyt iktyonomi Enni Vuolio. Vuolio on kokenut kalastaja sekä muun muassa nuorten erä- ja kalakerhojen vetäjä.
Viime vuosina Vuolio kertoo keskittyneensä erityisesti kuhan jigikalastukseen.
– Jigitän oikeastaan jäiden lähdöstä jäiden tuloon saakka. Aamupäivä ja iltapäivä ovat parhaita ajankohtia jigata.
Kesäkalastus auringonnousun aikaan on molemmille uusi kokemus. Ainoastaan pilkkireissuille on tullut lähdettyä aamuhämärässä.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä. Ruovesi-lehden juttusarjassa 24 tuntia seurataan tunti kerrallaan elämänmenoa paikkakunnalla. Yhdessä juttusarjan osassa tutustutaan ihmisiin, tapahtumiin ja ilmiöihin yhden tunnin ajan.

Julkaistu 29.07.2016 10:17