Koiran loikka ja Hiljainen kansa jakoivat voiton

Kilpailu. Ruovesi-lehden Sateessa ja paisteessa -kesäkuvakilpailun jaetun ykköstilan ottivat yleisöäänestyksen perusteella Marja Lahtisen kuva järveen hyppäävästä Moona-koirasta (kuva numero 7) ja Margit Hurstin otos Suomussalmella sijaitsevasta Hiljainen kansa-ympäristötaideteoksesta (11).

Lahtinen kertoo, että Moona on rodultaan leonberginkoira
– Kuva on otettu viime kesänä omassa rannassa, Visuveden kanavan pielessä. Koira on oikea vesipeto. Jos se ei pääse uimaan, niin se menee vähintään kaikki kuraojat läpi.
Lahtisen mukaan valtaosa leonberginkoirista rakastaa vettä.
– Heitän Moonalle kepin veteen, jonka se hakee ja jättää aina juuri sen verran kauaksi, etten ylety siihen, Lahtinen nauraa.

Margit Hurstin voittoisa kuva tallentui kameraan kesälomareissulla
– Ajoimme isännän kanssa Kuusamosta Suomussalmelle ja pysähdyimme kahville ja letuille. Otin siinä samalla kuvia Hiljaisesta kansasta. Olemme poikenneet paikalla joskus ennenkin. Pelto on vaikuttava näky. Hahmoja on kaikkiaan noin tuhat, Hursti kertoo.

Ruovesi-lehden kesäkuvakilpailuun lähetettiin 27 kuvaa, joista yleisöäänestykseen valittiin 13. Lahtisen ja Hurstin lisäksi voitosta kilpailivat Lasse Ahola, Leea Kallonen, Jaana Laaksovirta, Raimo Västilä, Heikki Joutsen, Päivi Tegelberg, Tove Sjöberg, Ritva Poukka, Petri Kangasniemi ja Siiri Peltomäki.  Yleisöäänestyksessä annettiin 55 ääntä. Äänestäneiden kesken arvotut tuotepalkinnot voittivat Leena Valkonen, Arja Kangasniemi ja Anne Mikkola. Palkinnot voi noutaa Ruovesi-lehden toimituksesta.

Julkaistu 03.08.2016 08:39