Elinkeinoasiamies aloitti verkostoitumisen

Uusi viranhaltija.Tekniikan lisensiaatti ja kauppatieteiden maisteri Seppo Laukkanen aloitti maanantaina työt Ruoveden elinkeinoasiamiehenä.

Ensimmäinen työpäivä kului muuttopuuhissa, mutta jo tiistaille Laukkasella oli suunnitelmissa ensimmäinen tutustumiskäynti paikallisessa yrityksessä.
– Tarkoitus on tutustua yrittäjiin ja yrittäjiksi aikoviin. Se tarkoittaa henkilökohtaista jalkautumista eli yksinkertaisesti astumista ovesta sisään ja käsipäivää. Verkostoitumisella tämä työ on aloitettava. Tekeminen syntyy sitä kautta.
Laukkasen mukaan elinkeinoasiamiehen tehtävänkuva tarkentuu yrityksiin ja yrittäjiin tutustumisen kautta. Perusperiaate kuitenkin on auttaa sekä jo toimivia yrityksiä että yrittäjiksi haluavia.
– Ovi on aina auki. Tervetuloa käymään, toivottaa Laukkanen.
Laukkanen hakeutui Ruovedelle töihin jäätyään pois yliopistomaailmasta. Kunnan elinkeinostrategian ydin viehätti Laukkasta jo hakuprosessin alkumetreillä.
– Siinä on hyvin sanottu, että kunta ei saa olla ainoastaan hallinnoija, vaan sen tulee pyrkiä olemaan mahdollistaja. Se on avain elinkeinotoimeen. Turha byrokratia ja pompotus pitää karsia pois. Jos tuo pystytään toteuttamaan, niin silloin ollaan pitkällä, Laukkanen sanoo.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 10.08.2016 15:06