Uusi rehtori luotsaa koulua yhteistyöllä

Yhtenäiskoulu. Jari Hildén aloitti Ruoveden yhtenäiskoulun rehtorina kuluvan lukuvuoden alusta.

Rehtorin lisäksi uutta on myös koulun nimi, sillä Ruoveden yhteiskoulun sijaan tänä syksynä opiskellaan Ruoveden yhtenäiskoulussa.
– Nimeä ei ole vielä virallistettu, mutta kyllä me puhumme yhtenäiskoulusta. Se vastaa paremmin nykyistä koulumuotoa kuin vanha nimi, Hildén sanoo.
Yhtenäiskoulussa kaikki luokka-asteet ovat saman katon alla. Hildén toteaa, että vaikka yhtenäiskouluun siirtyminen usein tehdään hallinnollisten säästöjen vuoksi, koulumuodosta löytyy pedagogisesti hyviä mahdollisuuksia matkan varrella.
– Omasta mielestäni merkittävin asia on se, että oppilaan opintopolku on mietitty ensimmäisestä koulupäivästä siihen päivään, jolloin hän saa ruusun yhdeksännen luokan keväällä. Ja että oppilas voi luottaa siihen.

Oman roolinsa Hildén näkee mahdollistajana.
– Rehtorina teen pohjatyötä, joka mahdollistaa opettajien työn sekä oppilaille erilaisia asioita. Toki rehtorilla on tärkeä rooli esimerkiksi opetuksen painotusten suhteen ja hallinnollinen vastuu, mutta ratkaisut tehdään yhdessä.
Hildén korostaa, että myös vanhemmilta tulee hyviä ideoita.
– Koulu ei ole oma linnakkeensa vaan osa yhteiskuntaa. Tehtäväni on olla moneen suuntaan yhteydessä koulun edustajana. Tietyin rajoituksin tämäkin on palveluammatti ja viestintää. Juuri sen vuoksi tämä on hienoa.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 22.08.2016 15:48