Rauli-myrskyn tuhoja korjataan edelleen

Rauli-myrskyn tuhoja korjattiin Ruovedellä vielä maanantainkin aikaan. Iltapäivällä sähköjä vailla oli enää 71 taloutta, kun pahimmillaan lauantaina sähköttä oli 4080 taloutta.

Sähköyhtiön viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opaksen kertoi lauantaina, että työ etenee tuskallisen hitaasti, ja että edessä on haastava urakka.
   -Yritimme eilen (lauantaina)  pitää ne linjat, jotka vielä toimivat, toiminnassa. Sitten tuli yö. Aamulla liikenteeseen ovat lähteneet helikopterit, joista kaksi lentää Pirkanmaan alueella.

Helikopterit paikantavat ensin runkoverkkoihin tulleet vikapaikat, jotta sähkönsyöttö saadaan kuntoon. Sen jälkeen siirrytään pienjänniteverkon puolelle. Sunnuntaiaamuna vikapaikkoja oli viestintäjohtajan mukaan yli 700 merenrannalta itäiseen Suomeen, yli 200 kunnassa. Ruovedellä vikapaikkoja oli 14.

 Rauli-myrsky riehui lauantai-iltapäivän ja -illan aikana myrskytuulen lukemiin puuskissa yltyneellä voimalla. Se katkoi puita ja puiden oksia sähkölinjoille ja teille. Esimerkiksi Ruhalansuoralla oli liikenne lauantai-iltapäivällä pysähdyksissä hetken puun kaaduttua tielle. Se saatiin nopeasti raivattua tieltä.

Lauantaina noin kello kahden jälkeen alkaneet sähkökatkot vaikuttivat kauppojen ja ravintoloiden aukioloon. Kaikki kirkonkylän kaupat jouduttiin sulkemaan. Myös ravintolat kirkolla ja Muroleessa jouduttiin laittamaan kiinni. Lehden tietojen mukaan ainoastaan Jäminkipohjan Grilli pystyi olemaan auki. Grillin omistajan Arja Häklin mukaan grillille tulee sähkö kahdesta suunnasta, mikä selittää sähkönsaannin. Myös Ruhalan alueella oli sähköt koko myräkän ajan.

Uutiseen lisätty viestintäjohtajan osuus klo 10.03.
uutista on päivitetty 29.8. klo 16.20. Siihen on lisätty ensimmäinen kappale ja poistettu jo vanhentuneita tietoja.

Julkaistu 22.08.2016 15:19