Pojille osui poutasää

Sadonkorjuu. Viljojen puinti on päässyt alkuhankaluuksien jälkeen käyntiin Ruovedellä.

Maaseutusihteeri Heidi Kuutti-Selkeen mukaan normaalista aikataulusta ollaan kuitenkin vielä hieman jäljessä sateisen sään vuoksi.
– Kumina ja syysviljat on puitu, samoin nurmen siemenet, ja ohran puintiakin on aloitettu. Viljelijöiden keskuudessa oli jo aikalailla malttamattomuutta ilmassa, kun tavara valmistui, mutta ei ollut puintisäitä.
Kostea sää on maaseutusihteerin mukaan saanut paikoin ohran kellastumaan ennen aikojaan. Myös lauantaina maakuntaa riepotellut Rauli-myrsky aiheutti tuhoja viljelmillä katkomalla korsia. – Sen sijaan kaurakasvustot ovat hyvännäköisiä, Kuutti-Selkee sanoo.
Kuutti-Selkee arvioi, että sadosta tulee keskinkertainen.

Hurstin tilalla puimuri aloitti pellolla menneen viikon tiistaina. Seosviljana kylvetyn ohran ja kauran puinti jatkui heti keskiviikkona, kun viime viikkojen ajan epävakaisena pysytelleen sääjakson keskelle osui suoranainen poutapäivä.
– Vettä on tullut aika monena päivänä ja sopivaa puinti-ikkunaa on ollut vaikea löytää, toteaa Juha Hursti.
Tilalla on viljalla noin 40 hehtaaria peltoa. Hursti arvioi, että ohran puinti on yleisesti ottaen pari viikkoa myöhässä tavanomaiseen nähden. Hurstilla työt päästiin tosin alkamaan aikaisemmin kuin monella muulla tilalla, sillä vilja jauhetaan rehuksi.

Lue lisää keskiviikon Ruovesi-lehdestä.

Julkaistu 31.08.2016 13:23