Mikko Niininen

Sanat ovat tie ajatuksiin

18.10.2017

Kirjoittaminen on keino viisastua, sillä kirjoittaminen johtaa suoraan ajatteluun, syventää sitä ja synnyttää sitä. Näin kiteyttää kirjoittamisen merkityksen runoilija Kirsi Kunnas. Kunnaksen sanat ovat ajankohtaisia aikana, jolloin viidennes peruskouluikäisistä pojista ei selviydy kirjoittamistaitonsa puolesta edes työhakemuksesta.

Kirjoitustaidon rapistumisesta on turha syyttää lapsia ja nuoria, jotka ovat kasvaneet visuaalisuuden ylivallan ja yksipuolisesti nopeutta suosivan viestinnän keskellä. Tekstailu ja mesettäminen ovat korvanneet ajatuksella ajan kanssa kirjoitetut lauseet jo siinä määrin, että kokonaisen sukupolven arkikieli on pilkkoutunut lyhenteiksi, joita tavuttavat hymiöt.
Nähtäväksi jää, kuinka syvälliseen viisauteen nuo paikoin käsittämättömät merkkijonot antavat eväitä pidemmän päälle.

Lue lisää...

Seppo Laukkanen

Kurkataanpa tulevaisuuteen

11.10.2017

”Ruovesi on kunta Pirkanmaan maakunnassa. Se on Suomessa Helvetinjärven kansallispuiston ansiosta tunnettu erämaana etelässä. Kunta on kuuluisa myös muutenkin kauniista luonnostaan ja erinomaisista tietoliikenneyhteyksistään, jotka mahdollistavat etätyön tekemisen, sekä rauhallisesta elämänmenosta verrattuna maakunnan keskuskaupunkiin Tampereeseen.

Kansainvälisesti Ruovesi on tunnettu erityisesti luonnosta, rauhasta ja taidehistoriasta. Ruovesi onkin yksi eniten ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa kiinnostusta lisännyt matkailukohde Suomessa.

Lue lisää...

Nina Sarvana-Salmela

Manse PP on hyvä esimerkki kuntayhteistyön mahdollisuuksista

04.10.2017

Pari viikkoa sitten Manse PP:n naiset voittivat naisten pesäpallon Suomen mestaruuden, joka oli joukkueelle ensimmäinen.

Kävin katsomassa Kaupin urheilupuistossa naisten välierä- ja loppuottelupelit, jotka olivat aivan huikeita trillereitä. Keskeisenä ratkaisija loppusarjassa oli Ruoveden Pirkkojen kasvatti Anna Rintanen, joka löi usean juoksun. Toisena Ruoveden tyttönä joukkueessa pelasi Leena Ojanen.

Lue lisää...

Elma Urvikko

Tuntematon ja Cats  – sama probleema

27.09.2017

Lokakuussa tulee ensi-iltaan uusi Tuntematon – siis kolmas filmi, joka on tehty Väinö Linnan romaanista Tuntematon sotilas.
Moni suomalainen miettii, mennäkö katsomaan vaan ei?

Mitä mieltä on istua katsomossa, jos koko ajan miettii: kyllä Veikko Sinisalo on parempi Lahtisena, kyllä Jussi Jurkka on parempi Lammiona ja niin edelleen. Eihän sitä pysty nauttimaan filmistä, jos koko ajan ajatukset on Edvin Laineen filmissä.

Lue lisää...

Unto Nieminen

Rasvaista menoa

19.09.2017
Näinä aikoina vuodenkierrossa toitotetaan taas mediassa uusista ja ihmeitä tekevistä elämän eliksiireistä ja luonnon rohdoksista Pohjolan pimeyttä vastaan. 
 
Pikkupoitsuna Ruoveden vaarilassa toljotin uteliaana lauantain alkuehtoon tunteina enoni ja tätieni iloista hyörinää ja pyörinää talon ainoan isomman peilin edessä kammarissa. 

Lue lisää...

Pertti Huusko

Kekkonen on ykkönen

12.09.2017

Kekkosen kylän kanssa olin tekemisissä ensi kertaa vuonna 1994, kun tulin Taatalanniemeen katsomaan myynnissä olevaa kesäpaikkaa. Olimme pari vuotta hakemalla hakeneet lomakiinteistöä löytämättä sopivaa, mutta tämä paikka kolahti ja löin kaupat kiinni heti.

Sen jälkeen työpaikoissani Timberjackilla ja Installa tuli lentäväksi lauseeksi viikonloppuisin:"Minäpä lähden Kekkosen kylään!"
Ja täällä olen viihtynyt niin hyvin, että rakennutin 2011 uuden huvilan, ja asustelen ympärivuotisesti täällä.

Lue lisää...