Irina Tuomainen

Yö sateen ropinassa

21.06.2017

Viime viikonloppuna vietettiin ympäri Suomea Nuku yö ulkona -tapahtumaa, johon tuhannet ihmiset osallistuivat.
Tapahtumaidean isän, Suomen Ladun, Facebook-sivuilla jaetaan kokemuksia: Jotkut olivat nukkuneet yönsä teltoissa koko perheen voimin, toiset itsekseen tai karvakavereiden kanssa. Yötä oli vietetty kansallispuistossa, metsässä, järven rannalla tai kalliolla, sijattu vuode riippumattoon, laavulle tai parvekkeelle, nukuttu hyttysverkon sisällä tai paljaan taivaan alla.

Vietin lauantain ja sunnuntain välisen yöni monien muiden tavoin teltassa omalla pihallani. Sain houkuteltua mukaan tyttärenikin. Kotipihan telttailussa helppoa on lyhyt tavaroiden kantomatka, joten järjestimme itsellemme luksusoltavat: kunnolliset patjat ja tyynyt, makuupussien lisäksi peitotkin. Ei tullut kylmä, eikä selkä kipuillut.

Lue lisää...

Tuuli Tarukannel

Kohti vaivattomampaa tiedonsaantia

13.06.2017

Suomessa eletään avoimessa yhteiskunnassa, jossa sananvapaus on turvattu ja tiedonsaanti sujuvaa. Ainakin teoriassa. Uuden valtuustokauden alkessa uusi kuntalaki tulee kokonaan voimaan. Tämä tarkoittaa vaivattomampaa tiedonsaantia kunnan asioista. Kunnan toiminta ja viestintä siirtyvät entistä enemmän nettiin ja teoria siirtyy entistä enemmän käytäntöön.

Lue lisää...

Pirkko Leimu

Antti Lieroinen ja minä

07.06.2017

Näin kesän kynnyksellä ja noitakäräjäviikonloppua odotellessa haluaisin piirtää mieliimme kuvan Antti Lieroisesta, joka kyläläisten kaunojen ja taikauskon tähden tuomittiin noitana ja poltettiin Ruovedellä roviolla vuonna 1643.

Lue lisää...

Unto Nieminen

Sorvin ääressä

23.05.2017

Yö oli kulunut tavanomaisesti: pari vikahälytystä toisesta kerroksesta, muutama kuseksija talousrakennuksen porttikongissa, polttariporukan rohkeimman yritys rikkoa Suomen ennätys korkeushypyssä Espan puolella sekä kapakoista notkujien ovien ja ikkunoiden rynkyttelyt.
Päästän yövuoron raskaan raatajan nukkumaan ja otan rintamavastuun.

Lue lisää...

Sirkku Somero

Vastaus ois kiva yllätys

09.05.2017

Nuoren ensimmäisen työpaikan tärkeys on paitsi siinä, että se on askel aikuisuuteen –  ja omaan rahaan – siinä oppii jotain uutta itsestään. Oikeastaan on ihan saman tekevää, mikä työpaikka lopulta on. Oli työ sitten kiinnostavaa tai osoittautuu sellaiseksi, johon ei koskaan haluaisi palata, on siitä hyötyä, sillä nyt tiedät vähän paitsi työn sisällöstä myös itsestäsi ja siitä missä olet hyvä tai mitä haluat.

Lue lisää...

Mikko Niininen

Vaikenemalla kultaa

03.05.2017

Suomen seuraava menestystuote on ollut hakusessa siitä lähtien, kun maailmalla opittiin rakentamaan matkapuhelimia. Uusia niin sanottuja innovaatioita on etsitty kaikkialta kissojen ja koirien ja etenkin kovapalkkaisten konsulttien kanssa.

Vaan ilmeisesti kukaan ei ole etsimiseltään ehtinyt poiketa uimahallin saunassa.

Lue lisää...