Pääsiäinen vietetty, kohti kesää!

Saimme Ruovedellä koulusta ylimääräisellä lauantaikoulupäivällä tämän viikon tiistain vapaaksi, eli saimme lomailla pääsiäisenä viisi päivää.
Pääsiäisenä saivat aikaa sukulaisten lisäksi myös talven harrastukset viimeistä kertaa tänä talvena.
Nyt pääsemme ryminällä kohti kesää ja kesän harrastuksia. Koulussakin on enää viimeinen reilun kuukauden rutistus, jonka jälkeen oppilaat pääsevät kesälomalle.

Kesä on Ruovedellä parasta aikaa, väkiluku tuplaantuu mökkiläisten sekä turistien ansiosta.
Meillä Ruovedellä on ainutlaatuiset mahdollisuudet kesällä vaikka mihin, upea luonto sekä harrastusmahdollisuudet ovat ensiluokkaisia.
Häpeäkseni joudun myöntämään, että kun on pienen ikänsä asunut Ruovedellä, ei välttämättä aina osaa arvostaa Ruoveden ainutlaatuista luontoa. Säännölliset vierailut esimerkiksi Helvetinkolulla, Siikanevalla ja muissa kohteissa luovat arvostusta oman kunnan aarteisiin. Siksi suosittelenkin kaikille, myös paikallisille, että vierailisitte oman kotimme ”aarteissa”.

Ruoveden laivaranta on monen turistin yhteys Ruoveteen. Laivaranta onkin kokenut nyt parissa vuodessa tärkeän ehostuksen yleiseen viihtyvyyteen liittyen. Kuten aikaisemmin Ruovesi-lehdessä kerrottiin, molemmat laivarannan ravintolat saavat kesäksi uuden yrittäjän, samoin Muroleen kanavan ravintolakin.
On hienoa sekä tärkeää, että Ruoveden palveluihin panostetaan. Sillä lailla saamme ihmisiä vierailemaan upeassa pitäjässämme.
Toivonkin, että kaikki suosimme paikallista ja käytämme kaikkia oman kylän palveluita. Mikäli valitamme oman kylän palveluista emmekä kuitenkaan käytä niitä, on turha toivoa, että palvelut muuttuisivat paremmiksi.

Mitä kesä tarkoittaa nuorille? Itse vastaisin kysymykseen: Kavereita, yhdessäoloa, kesätöitä.
Kesä plus nuoruus on ihmisen parasta aikaa.
Toivotankin yhdessä Ruoveden nuorten kanssa oikein hyvää kevättä ja ennen kaikkea tulevaa kesää!

Kirjoittaja on lukion oppilaskunnan puheenjohtaja


Julkaistu 18.04.2017 18:37