Nokka kohti arkea, syksyä ja talvea

Kesä on vierähtänyt taas siihen pisteeseen, että koulut Ruovedellä alkavat huomenna torstaina.
Monella aikuisella on varmasti mielessään huominen aamu. ”Kuinka arki taas muuttuu?” Ala-asteen nuorimpia varmasti jännittää huominen ensimmäinen koulupäivä, huomenna siirrytään elämässä suuri askel eteenpäin. Jokainen meistä varmasti muistaa ensimmäisen koulupäivämme, jännitys oli suuri ja koulureppu oli selkääkin suurempi.

Myös lukioon siirtyviä opiskelijoita varmasti jännittää uudet luokkalaiset, opettajat sekä muut uudet arkiset asiat. Osa opiskelijoista muuttaa yksin asumaan ensimäistä kertaa elämässään, joka myös on suuri askel elämässä kohti aikuistumista.
Itseäni hiukan jännittää tuleva abi-vuosi lukiossa, mutta eiköhän siitä selvitä! Nyt vain viimeinen rutistus kohti syksyn sekä kevään ylioppilaskirjoituksia.

Ruovedelle kesä tarkoittaa paljon, mökkiläiset saapuvat kylään, jolloin väkiluku tuplaantuu. Kylänraitilla voit nähdä ihmisiä vaikkapa maanantai-iltana, mikä talvella on harvinaista.
Ravintoloissa et välttämättä tunnista jokaista ihmistä ruovesiläiseksi. Kauniilla Näsijärvellämme näemme upeita veneitä.
On siis kaikille ilo saada kesä Ruovedelle sekä iloisia kesälomalaisia kyläämme!

Ruovesi on tarjonnut myös tänäkin kesänä mahtavat puitteet ainutlaatuiseen kesälomaan. Laivaranta, Haukkamaa ja Helvetti, mitä muuta kesälomalainen tarvitsee?
Itse yllätyin, kun eräänä iltana kesätöiden jälkeen innostuimme kaveriporukalla lähtemään Helvetinkolulle, vieraskirjaan oli sinä heinäkuisena päivänä kirjoitettu yli kuusi (6) sivua nimiä! Ihmisiä ympäri maapalloa oli tuona päivänä vierailut Helvetinkolun majalla muun muassa Israelista. Matkailu onkin varmasti kehittyvä trendi Ruovedellä, ja siihen tulisi panostaa.

Nyt siis nokka kohti arkea, syksyä ja talvea. Kylänraitti muuttuu takaisin hiljaiseksi, onneksi kylän elon löytää edes koulusta tai jäähallilta.
Kouluun on kyllä kiva taas mennä näkemään kavereita sekä opettajia, joita ei ole kesän aikana niin paljoa ehtinyt näkemään. Koulussa odotan myös kouluruokaa, joka Ruovedellä on maukasta!
Pyrimme lukion oppilaskunnan kanssa järjestämään mahdollisimman paljon eri tapahtumia sekä muita tilaisuuksia Ruoveden nuorten hyväksi.
Toivotan nyt kaikille opiskelijoille antoisaa lukukautta ja tsemppiä arkeen!
Kalle Kaikkonen
Ruoveden lukion oppilaskunnan puheenjohtaja

Julkaistu 09.08.2017 11:22